IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа новата A-Class

Моделът излиза с технология за общуване между водача и колата

Mercedes-Benz показа новата A-Class

Една от най-очакваните премиери на годината се състоя в Амстердам, където Mercedes-Benz представи на специално събитие новото поколение на A-Class. Моделът е получил преработен дизайн, нов интериор, най-модерните технологии и обновена гама силови агрегати.

Mercedes-Benz показа новата A-Class

Четвъртата генерация на компактния хечбек Mercedes-Benz A-Class е построена на платформата MFA. Предното окачване е McPherson, а задното – многоточоково. Дължината на автомобила е 4419 мм, което е със 127 мм повече от досега. Растоянието между двете оси е нараснало с 30 мми достига 2729 мм. По-голям е и багажникът 370 литра (с 29 повече).

Дизайнът на автомобила е в стила на показания по-рано тази година модел CLS. Представители на Mercedes-Benz съобщават, че коефициентът на черно съпротивление е 0.25, което е най-доброто постижение в компактния клас. За добрата аеродинамика помагат и специални жалузи на предната решетка, които се отварят при необходимост от охлаждане на двигателя.

При старта на продажбите новият A-Class ще се предлага с 3 силови агрегата. Базовата версия Mercedes-Benz A200 получава 1,4-литров бензинов мотор, разработан съвместно с Renault. Двигателят е със система за деактивация на два от цилиндрите, като развива 163 к.с. и 250 Нм. Той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенен автомат с два съединителя. Средният разход на гориво е 5,1 л/100 км.

Mercedes-Benz показа новата A-Class

Моделът Mercedes-Benz A250 разчита на 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра и мощност 224 к.с. (350 Нм). Другата възможност е 1,5-литров дизел за модификацията Mercedes-Benz A180d, развиваща 116 к.с. и 260 Нм. Тези два мотора могат да се съчетаят само с автоматичната трансмисия.

Автомобилът ще се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Като опция са достъпни адаптивни амортисьори и система Dynamic Select, предлагаща четири варианта на настройки на мотора, трансмисията, окачването и кормилното управление.

Най-малкият Mercedes не отстъпва като технологии на останалите модели на марката. Той разполага с полуавтоматичната система за управление, позната от S-Class. Тя може да намали скоростта на автомобила, ако това е необходимо, при приближаване на остър завой или кръстовище.

В оборудването на новата A-Class влизат още асистент за смяна на лентата на движение, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, адаптивни главни светлини и др.

Mercedes-Benz показа новата A-Class

Интериорът на модела е напъно променен. Това се дължи донякъде на новата информационно-развлекателна система MBUX, която използва два големи цифрови монитора. В оборудването на автомобила влиза също система за гласово управление, която за разлика от останалите разпознава езика, а не се нуждае от команди. Тоест, шофьорът може да разговаря спокойно, без да използва конкретни фрази и системата сама разбира какво се иска от нея.

По време на премиерата представители на марката разкриха, че през 2019 г. на пазара ще излезе и нов компактен седан A-Class. Гамата на хечбека пък ще бъде разширена с „напомпана” версия Mercedes-AMG A45 с над 400 к.с. и спортна модификация A35 с мощност 300 к.с.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz a-class
0 от 500