IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекордни 26 състезания за Алонсо тази година

Испанецът ще кара и в "24 часа на Льо Ман"

Рекордни 26 състезания за Алонсо тази година

Фернандо Алонсо ще бъде най-натовареният топ пилот през 2018 година с общо 26 старта в програмата му, като първият от тях – „24 часа на Дейтона” вече мина.

Рекордни 26 състезания за Алонсо тази година

Toyota официално потвърди, че звездата на McLaren във Формула 1 ще кара прототипът от клас LMP1 с №8 в предстоящия „супер сезон” в световния шампионат за издръжливост (WEC). Алонсо ще дели колата със Себастиен Буеми и Казуки Накаджима.

До края на годината Алонсо ще стартира в 21 състезания във Формула 1 и 4 старта от WEC, като едно от тях е 24-часовата надпревара в Льо Ман. Състезанията в WEC са 6-часови.

Вчера Алонсо обяви, че не се е отказал от идеята си да спечели „Тройната корона” в моторните спортове – победа в Монако във Формула 1 и първи места в „Инди 500” и „24 часа на Льо Ман”. Испанецът вече е печелил в Монте Карло, а миналата година дебютира в Индианаполис, дори води в състезанието, но отпадна заради повреда в спирачките.

В Дейтона този уикенд Алонсо финишира 38-и, тъй като екипът му изгуби много време в хода на състезанието заради повреда в спирачките.

Тагове: toyota mclaren
0 от 500