IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall също направи марка електромобили

Първият модел от бранда Ora ще разполага със 160 к.с.

Great Wall също направи марка електромобили

Един от най-големите китайски производители – концернът Great Wall,  е създал напълно нова марка електромобили. Първият неин модел е предназначен за масовия пазар и не претендира за премиум-сегмента.

Great Wall също направи марка електромобили

Новият бранд на Great Wall ще се казва Ora, като официалната му премиера ще състои по време на автосалона в Пекин през април. Там ще бъде показан и първият модел - Ora iQ5, съобщава изданието CarNewsChina, което публикува снимки на електромобила и информация за него.

Машината изглежда като напълно готова за серийно производство. Ora iQ5 представлява лифтбек с повишена проходимост, чието междуосие е 2615 мм и така той се намества в европейския C-сегмент. Дължината на електромобила е 4445 мм, широчината – 1735 мм, а височината – 1567 мм. Дори с тежките акумулатори машината тежи само 1395 кг.

Great Wall също направи марка електромобили

Силовият агрегат на коата се състои от един електрически двигател с мощност 160 к.с. Той позволява развиване на максимална скорост от 150 км/ч, като тя е ограничена по електронен път. Засега липсва информация за пробега на автомобила.

Снимки: CarNewsChina
 

Тагове: great wall ora
0 от 500