IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover обяви рекордни продажби

Въпреки това от компанията са изправени пред сериозни предизвикателства

Jaguar Land Rover обяви рекордни продажби

Продажбите на Jaguar Land Rover са скочили със 7% до общо 621 109 автомобила през 2017, обявиха в официално изявление от компанията. Въпреки това, английският концерн, който през 2008 стана собственост на индийския гигант Tata Group, даде ясно да се разбере, че е изправен пред сериозни предизвикателство, свързани с отслабващия интерес на клиентите във Великобритания. Част от притесненията идват и от планираното увеличение на данъците на дизеловите автомобили в страната.

Jaguar Land Rover обяви рекордни продажби

След като бе купена от индийския концерн, английската компания започна работа по осъществяването на мащабен план по обновявяне и експанзия на моделната си гама, с цел да се увеличат производствените обеми до 1 милион автомобила годишно до края на десетилетието.

От Jaguar Land Rover казват, че ръстът на най-големия им пазар, този в Китай, както и значителният скок в Щатите, са помогнали на компанията да компенсира лошото представяне в Англия и останалата част от Европа.

“Отчитаме поредeн ръст на годишна база, благодарение на чудесната ни моделна гама и новите модели като E-Pace, Velar, както и специфичните за Китай модели като XFL,” коментира шефът по продажбите на JLR Group Анди Гос.

“Въпреки това изпитваме трудности на ключови за нас пазари, какъвто е този в Англия, където увереността на нашите клиенти намалява, а данъците за дизеловите коли се увеличават.”

От английския регулаторен орган, отговарящ за автомобилната индустрия, коментираха през миналата седмица, че през 2017 е бил отчетен най-големия спад в продажбите от 2009 насам, като това според тях се дължи на увеличението на данъците на дизеловите автомобили, което ще влезе в сила през април, както и на отслабващата увереност след клиентите, провокирана от Брекзит.

Подобно на останалата част от британската автомобилна индустрия, Jaguar Land Rover е изправен пред възможно митническо облагане или забавяне на доставки, ако страната напусне Европейския съюз, което би трябвало да се случи през март 2019.
 

0 от 500