IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандци печелят битката за комби версията на Model S

Tesla няма да произвежда този вариант

Холандци печелят битката за комби версията на Model S

Холандската компания Niels van Roij Design предизвика малка революция с проектите си да предлага комби версия на Model S, като естествено преустройството на електрическия седан става без одобрението на Tesla. Според авторите на проекта наричат новия автомобил shooting brake и обявиха, че ще започнат производството му през март 2018 г.

Холандци печелят битката за комби версията на Model S

Предвидена е скромна производствена серия от 20 коли, към която има огромен интерес, основно от почитатели на Tesla, които обаче искат по-ексклузивен електромобил от Model X. Холандците запазват предната част на Model S, но преработват напълно задницата, като в противоречие с оригиналните shooting brake автомобили, които са с две врати, тук се запазват четирите врати на седана.

От компанията обявиха, че са изпробвали 16 различни варианта на дизайна на задницата на колата преди да изберат окончателния вариант. Производството ще бъде поверено на вече натрупалите опит с моделите на Tesla специалисти от RemetzCar, които за последно модифицираха един Model S в катафалка.

Холандците не са единствените, които работят усилено по превръщането на Model S в комби. Във Великобритания екип, съставен от бивши служители на Lotus, McLaren и Jaguar също разработват подобен проект, но още не са стигнали до производствената фаза. Няколко други дизайнери също са показали свои разработки по темата. Досега няма официален коментар от Tesla за еволюцията на Model S.

Тагове: tesla model s tesla
0 от 500