IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Година по-рано компанията ще предложи и компактен кросоувър

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Шефът на Tesla Motors Илон Мъск обеща, че компанията му ще пусне на пазара електрически пикап. Това ще се случи ведната след излизането на компактния кросоувър Model Y, което е предвидено за 2019 г.

Пикапът на Tesla ще е готов през 2020 г.

Мъск даде обещанието си в своя блогт в Twitter, където отговаряше на въпроси на други потребители. Той разкри, че „държи в главата си основните технически и стилистически решения на пикапа вече близо 5 години”. Скица на машината вече беше показана при премиерата на камиона Semi.

Така вече са ясни и следващите две премиери на производителя на електромобили. През 2019 г. трябва да е готов компактният кросоувър Model Y, който ще бъде изграден на платформата на Model 3. От него всъдеходът ще получи и по-голяма част от агрегатите и компонентите.

Производството на Model Y ще стартира през 2020 г. Веднага след него ще започне и сглобяването на електрическия пикап, който също ще получи два електромотора – по един на всяка ос. Очакваният пробег на машината ще е подобен на този на топ-версията на показания по-рано тази година камион Semi – около 800 км.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla motors model y
0 от 500