fallback

Audi ще „убие” суперколата R8

Моделът няма да има следващо поколение

Неприятни новини за феновете на Audi съобщава авторитетното германско издание Automobile Magazine. Според него, компанията не планира следващо покление на суперколата си R8 и тя ще отиде в историята.По данни на изданието, моделът Audi R8, оборудван с атмосферен двигател, изживява последните си дни. Шефовете на Audi и Audi Sport вече са взели решение да няма трета генерация на суперколата Така производството на автомобила ще спре през 2020 г., когато неговият „брат” Lamborghini Huracan ще смени поколенията си.Съобщава се още, че спортното подразделение на марката е прекратило работа и по създаването на ново Audi R8 е-Tron. Замразен е също проектът „Audi Scorpion”, който предвиждаше пускането на пазара на напълно нов модел. Той трябваше да получи 4 мотоциклетни двигателя Ducati с обем 1,2 литра, обединени в един. Мощността на подобен агрегат щеше да превиши 1000 к.с.Изданието разкрива и подробности за други нови модели, разработени от Audi Sport. Следващата генерация на Audi RS5 Coupe и Audi RS4 Avant, например, ще получат 2,9-литров V6 мотор с мощност 470 к.с.Освен това в Audi Sport работят върху още бъдещия си топ-модел, който ще бъде кросоувър Audi RS Q8. Той ще излезе през 2020 г., като ще получи V8 двигателя Lamborghini Urus. Моторът развива 650 к.с.Снимка: Audi

Тагове: audi r8 audi sport
fallback
  • #8
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Няма нищо такова още преди дни Ауди опровергаха този слух още повече при Хипер кара на Мерцедес и това което БМВ подготвя в момента няма как Ауди да спре Р8 напротив идва време за Р10!!!!!!
  • #7
    Я ( преди 6 години )
    ..я щастливи хейтърчета. Най доволен е Дошко.. няма кой да му смущава съна на Северната дъга..
  • #6
    Статията е дъвка ( преди 6 години )
    Само че вече предъвкана! Този материал излезе преди 5 дни в няколко автомобилни сайта,а два дни след това излезна материал с опровержение . Само че нашите редакторчето са още на copy-paste на първата статия. Въпрос на ниво.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това със звездичките *** е кeнeф нали!Провилно!Двоен обаче!
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Edin *** si zaminaawa
  • #3
    xaxaxa ( преди 6 години )
    а двигателите на Ауди не са ли собственост на ФВ? Ламбо също са техни, както и много други..
  • #2
    До долния ( преди 6 години )
    Двигателите на Ламборгини са на Ауди!Поне на малкото.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мотори от Дукати, Ламборгини и откраднати и присвоуни технологии от къде ли не...Едва ли на някой ще липсва Гоуфа на стероиди с 4 нули за емблема.
fallback
Последни