IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-добрите двигатели на годината

В десетка на WardsAuto не попадна нито един германски мотор

Американци избраха най-добрите двигатели на годината

Компаниите Ford и Kia има по два представителя, а Jaguar и Kia за първи път влизат в Топ 10 на най-добрите двигатели в света според американското издание WardsAuto. Класацията се провежда за 24-а поредна година, като в нея агрегатите не се разделят на различни категории.

Американци избраха най-добрите двигатели на годината

През октомври и ноември експертите на изданието са тествали 32 двигателя на различни модели, като сред тях има агрегати с вътрешно горене и електромотори (включително и такива с водородни клетки). В крайна сметка са излъчени 10-те най-добри, като те се определят не само по техните показатели, но и според пътното им поведение.

Най-добрите двигатели за 2018 г. според WardsAuto

150-kW Electric (Chevrolet Bolt EV)

3.6L Pentastar DOHC V6/PHEV (Chrysler Pacifica Hybrid)

2.7L Twin Turbo DOHC V6 (Ford F-150)

5.0L DOHC V-8 (Ford Mustang GT)

130-kW Fuel Cell (Honda Clarity)

2.0L VTEC Turbocharged DOHC 4-Cyl. (Honda Civic Type R)

3.0L Turbocharged DOHC V6 (Infiniti Q50)

2.0L Turbocharged DOHC 4Cyl. (Jaguar XF)

3.3L Turbocharged DOHC V6 (Kia Stinger)

2.5L Atkinson DOHC 4-Cyl./HEV (Toyota Camry Hybrid)

Прави впечатление, че сред победителите не попада нито един двигател на германски производител. Луксозните марки са представени само от Jaguar и Infiniti. В десетката има два хибридни агрегата – на Toyota Camry и на Chrysler Pacifica, както и два електромотора – на Chevrolet Bolt и на Honda Clarity.

Снимка: WardsAuto

Тагове: wardsauto
0 от 500
  • #23
    7 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Не знам по какви критерии са ги сравнявали, но аз лично бях доста впечатлен от пърформънса на 3.0L 400 hp Turbocharged DOHC V6 (Infiniti Q50) който е почти същият като този на Lexus ISF 2013 който е с 5.0L 416 hp мотор. Относно сравнението с германските модели: Mercedes C Class е 350 hp и пърформънса му е далеч назад от този на Infiniti Q50 но цената му е 48К$ срещу 41К$ за Infiniti, AMG версията на Mercedes го превъзхода но там цената е още по-солена. Американците не са чак толкова невежи ...
  • #22
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ... автомобили. А още по малко добри автомобили.
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ... с техните гиганти като съответно за да изглежда по страшна постоянно я рекламират и ни я тикат под носа.и накрая им правят антиреклами по всевъзможен начин - за кола на Северна Америка не участва немски автомобил, за най добър мотор също и такива дребнави глупости.Боли ги оная работа немците.По продажби дори и в Америка те пак са си в челните класации и продават достатъчно много. А изместиха всичко американско от челото и на други континенти.Само с политически решения напук не се правят...
  • #20
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Винаги съм казвал, че тези са сбъркани като държава - и сега ме убеждават още веднъж ! Мисленето им е изкривено на ментално ниво.Всичко това е напук, а не, че немските мотори са лоши. Просто нагла политика. Дразни ги, че цял живот дишат праха на немските автомобили и колкото и да се перчат с всичко тяхно все не могат да налучкат вярната рецепта как се прави истински автомобил.И като не можаха им спретнаха Дизелгейтове, хвърлиха една малка и неподготвена ел. марка Тесла да се бори ...
  • #19
    10 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Дом @немските ке-не-фи. В днешно време няма немско, няма американско, янма френско, няма италианско, няма и японско. Всичко е световно и много, ама много малко хора знаят къде е разбработено, къде е произведено и под какво име е продадено. В 100% от случаите един автомобил е произведен реално в поне 5 държави, ако не и повече.
  • #18
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пичове, не разбрахте ли, че този не е много наред с главата! Малко е съвестно да се присмива човек на такива, но все пак е доста развеселяващо! Иначе, то толкова му е и акъла, че като нищо ще си бръкне някъде и ще опита(а, може и да го е направил вече!) от Нутелата собствено производство:))) После има да обяснява, че била по- добра от оригиналната, която е за бедняци като нас!
  • #17
    25 rate up comment 7 rate down comment
    до: BMW435i,X3G01 ( преди 6 години )
    Бедни ми миячо на чинии,богатите еврогАйци, като теб карат Клио, Гоуф, Фиеста. Ако не вярваш погледни статистиката! После погледни бедните хАмериканци какво карат! Хубаво гледай. После си извади пръстите от там където си ги наврял, погледни ги, че са с цвят на Нутела и ги оближи! Вкусът сигурно не е същият, но за теб това няма значение, щом обичаш немското със същият цвят и вкус... ;)
  • #16
    5 rate up comment 16 rate down comment
    BMW435i,X3G01 ( преди 6 години )
    Dano vsekimu kato moite dohodi.
  • #15
    16 rate up comment 11 rate down comment
    шФейцарчету ( преди 6 години )
    а за бедниа миач на чении у пицарията в швейцарско - нафтови сажди от бенве в изпълнение Х3
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Вечния кмет ( преди 6 години )
    5.0 V8 - Те тава е матора