IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Изстрелването на новата свръхтежката ракета Falcon Heavy е насрочено януари 2018 г.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Американската компания Space X ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy през януари 2018 г. Това ще стане от космодрума Кейп Канаверал, съобщи шефът на фирмата Илон Мъск в профила си в Twitter.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

На борда на ракетата ще бъде поставена новата Tesla Roadster, като през цялото време ще звучи парчето на Дейвид Бауи – „Space Oddity”. Мъск разкри, че изстрелването ще бъде впечатляващо, като космическият кораб ще бъде насочен към орбитата на Марс.

„Ракетата ще прекара милиарди години в космоса, стига да не се взриви още на старта”, обеща бизнесменът. Шефът на Space X и Tesla Motors обаче не даде други подробности за полета.

Самата Falcon Heavy е създадена на базата на ракетите от клас Falcon 9. Те са основна част от плановете на Мъск за завладяване на Марс. Предполага се, че тя ще може да доставя в околоземната орбита над 54 тона, а на Марс – около 13 тона.

Първият старт на тежката ракета бе отлаган много пъти. Тя трябваше да излети още през 2013 г., но това не стана. За последно през това лято Мъск обяви нова дата – ноември, но сега стартът е пренасрочен за януари.

Снимка: Autoguide
 

Тагове: tesla space x
0 от 500