IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обяви война на Volvo

Баварците пуснаха провокативен билборд в Гьотеборг

BMW обяви война на Volvo

Компанията BMW отново превключи на мълна "рекламни войни". Този път баварците се заядоха с шведите от Volvo, като поставиха рекламен билборд на няколко места в Гьотеборг. Именно в този шведски град е щаб-квартирата на Volvo.

BMW обяви война на Volvo

На билборда е показан спортният седан BMW M5, надписът под който гласи "Бърз автомобил, сглобен в Гьотеборг". До него е и логото на видео-играта Need For Speed Payback. Има и още един надпис, който призовава желаещите да се повозят на спортно BMW, но на виртуалните пътища във видео-играта.

Всъщност BMW не произвежда нищо в страната - не само в Гьотеборг, но и в цяла Швеция. В града освен щаб-квартирата на Volvo се намира и седалището на фирмата, създала играта Need For Speed Payback. Баварците обаче често използват подобни похвати, като досега те бяха насочени основно към големите им германски конкуренти Audi и Mercedes-Benz.

Снимка: Jalopnik
 

Тагове: bmw volvo
0 от 500