IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиум SUV-моделите задминаха луксозните седани

Новото Volvo XC60 е лидер по продажби в сегмента в Европа

Премиум SUV-моделите задминаха луксозните седани

Новите модели на Volvo, Audi and Mercedes-Benz изместиха луксозните седани със средни размери по по продажби в Европа. Това сочи проучване на JATO Dynamics за продажбите през първата половина на 2017 г.

Премиум SUV-моделите задминаха луксозните седани

Според изследването, модели като Volvo XC60, Audi Q5 и BMW X3 вече са по-популярни от седаните и комбитата Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series. За първите 6 месеца сегментът на средноразмерните луксозни SUV-машини се е увеличил с 23% до 242 682 продадени коли.

Лидер в класа е Volvo XC60 (на снимката) с 51 563 продажби, следван от Mercedes-Benz GLC с 37 545 бройки. За сравнение, седаните и комбитата също се продават по-добре, като ръстът при тях е 13% - до 219 404 единици.

Премиум SUV-моделите задминаха луксозните седани

Експертите са на мнение, че до края на годината сегментът на луксозните SUV-модели със средни размери ще достигне половин милион продажби, след като през миналата година той завърши с 409 196 бройки. Пазарът на този тип автомобили е съсредоточен най-вече в две държави – Германия и Великобритания, на които се падат 46% от резултатите през първите 6 месеца.

Премиум SUV-моделите задминаха луксозните седани

Всъщност този клас е наистина уникален, тъй като това е единственият луксозен премиум-сегмент в Европа, в който начело не е модел на Audi, Mercedes-Benz или BMW. Очаква се битката в него да стане още-оспорвана след появата на пазара на новите BMW X3 (на снимката), Alfa Romeo Stelvio, Range Rover Velar, Jaguar F-Pace и Mercedes GLC Coupe.

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Ами разработва се в Швеция. Иначе е сбирщайн като всеки друг съвременен автомобил.
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Жоре новото Волво ХС 60 като го рекламират по ТВ, ми направи впечатление финала на рекламата -MADE BY SWEDEN !!! Как да го разбирам ?
  • #25
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Razbrah mersi za poiasneniata,no naistina niamam predstava.Dano da e v niakoi ot paketite s extri koito sam pora4al
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    използва се за безконтактен достъп до автомобилас две думи не могат да ти прихванат телефона или чипа с който се отваря автомобила nfc може да е и в смарт часомника ти или в спортна гривна напръката тимерцедес и рендж го имат като опция бмв бяха казали че и те ще го пускат с новите петици затова питам много е удобно и е сигурно
  • #23
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    NFC е безжична технология, която позволява високоскоростно прехвърляне на данни от едно устройство на друго на близки разстояния. Всъщност, това е една по-модерна версия на RFID. NFC има свой, уникален набор от характеристики, които ще определят как да се използва в реални приложения. Джаджите, които имат вграден NFC чип са в състояние да разчитат и предават данни на друго такова устройство на разстояние
  • #22
    4 rate up comment 11 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    На автосалона в Лос Ангелис Инфинити ще представи новия QX50 с 4 цилиндров двигател с променлива компресия.До него всички европейски модели със 4 цилиндрови дизелови двигатели ще изглеждат архаично.Но кой каквото има това продава.
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Za kakvo govori6 kolega.Kakvo ozna4ava sakra6tenieto nfc
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Инди ( преди 6 години )
    Съдейки по коментарите-80% от българите са на ниво профан от ТКЗСето!
  • #19
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    китайците много скоро ще затворят каквото има в наследство в европа и всичко ще се произвежда в китай новото с90 което се продава в европа е изцяло произведено в китай
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    бмв 435 твоята х3 има ли nfc достъп като опция като при велар или опцията е само с телефон