IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и комфортни коли на 2017 г.

Класацията е на американското издание Consumer Reports

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г.

Експертите от изданието Consumer Reports публикуваха своята класация за най-надеждите автомобили на 2017 г. Тя е съставена на основа на мненията на собствениците на коли, които е трябвало да оценят колите си по четири критерия – цена, надеждност, управляемост и комфорт.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Първото място е за субкопактната Toyota Yaris iA, която на някои пазари е известна като Mazda2 и Scion iA. Автомобилът е оборудван с 1,2- и 1,5-литрови мотори, които се съчетават с механична скоростна кутия или с автомат. Моделът получава високи оценки за безопасността и надеждността си, както и за нелошия комфорт, който предлага за парите си.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Едно място надолу се нарежда Chevrolet Cruze, който е и най-продаваният автомобил на марката в света. Втората генерация на Cruze се предлага като хечбек и седан, а като плюс се определя и 1,4-литровия бензинов турбомотор с 4 цилиндъра. Той е похвален заради ниския си раход на гориво. Допълнителни точки колата получава и заради добрата шумоизолация.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

На трета позиция е поставен хибридът Toyota Prius, чието ново поколение дебютира през 2016 г. Ниският разход на гориво – 5,4 л/100 км (смесен), превръща този модел в един от най-икономичните. Като плюсове на Prius се отбелязват удобният и тих салон, както и съвремените системи за безопасност.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Четвъртата позиция е за Mazda MX-5 Miata. Този автомобил се цени от собствениците си за достъпната цена и надеждността, както и заради удоволствието от управлението и впечатляващия дизайн. В Consumer Reports определят  MX-5 Miata като „един от най-добрите роудстъри със задно предаване в света”.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

В Топ 5 място намира и корейската Kia Optima, която се превърна в един от най-популярните седани от среден клас в света. Автомобилът се слави с отличния си дизайн, удобния интериор, големият брой екстри още в базовата версия и 10-годишната гаранция на каросерията.

В първата десетка на американското издание са намерили място още  Chevrolet Impala, Subaru Forester, Toyota Highlander, Audi Q7 и Honda Ridgeline.

Снимки: Производителите
 

Тагове: consumer reports
0 от 500