fallback

В Англия забраниха забавна реклама на Peugeot (ВИДЕО)

Чиновниците оспориха помзата от една от помощните системи на новото 208

Някои европейски ведомства взимат по-абсурдни решения дори от българските чиновници. Едно от тях е Агенцията за националния стандарти на Обединеното Кралство (ASA), която нареди да бъде забранена доста свежа реклама на френския производител Peuegot. Любопитното е, че във видеото не се случва нещо осъдително – млад мъж в отлично настроение управлява Peugeot 208 и получава текстови съобщения от своята приятелка. SMS-ите излизат на екрана на мултимедийната система, но според Агенцията, именно това е и големият проблем. Чиновниците са на мнение, че четенето на съобщенията отвлича вниманието на шофьора от управлението на автомобила. Точно обратното твърдят от рекламната агенция, заснела видеото. Оттам са категорични, че излизането на SMS-ите на екрана прави шофирането по-удобно и по-безопасно. Тези доводи обаче са отхвърлени. „Ние считаме, че водачът на автомобила в рекламата отвлича вниманието си, докато чете съобщенията (без значение е, че те са на нивото на очите му). Още повече той реагира на тях и това му пречи да контролира действията си и съответно шофирането му не е безопасно”, се казва в заключението на ASA.

Тагове: peugeot 208 sms
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    за пежо не може а за волво може
  • #4
    art ( преди 6 години )
    texting-а (SMS, chat)
  • #3
    art ( преди 6 години )
    testing-а трябва да е напълно забранен за шофьорите. Разговори през блутут - да!
  • #2
    Аморфис ( преди 6 години )
    И да, и не!Моят телефон в вързан към блутута на колата. Ако ми се наложи нещо да звъня, гледам да няма коли пред мен, че трудно се избира име или телефон. Ако ме търсят, просто натискам едно копче. Много е удобно! Но това за съобщенията не е добре! Я си представи как получаваш съобщение от любовницата ти, докато жена ти се вози при теб?Не става! Те затова са го забранили - хахаха.
  • #1
    Без Телефон ( преди 6 години )
    Напълно съм сагласен, че употребата на тефона зад волана трябва да бъде забранена на 100%.Само като гледам по кръстовищата колко "зомбита" има... не е истина.
fallback
Последни