IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan пусна автопилота си на улиците в Токио (ВИДЕО)

Автономната система бе тествана в реални условия с Infiniti Q50

Nissan пусна автопилота си на улиците в Токио (ВИДЕО)

Компанията Nissan показа прототип на системите за автономно управление, обединени в комплекса ProPILOT от ново поколение. Той ще се появи в серийните автомобили на марката през 2020 г.

Nissan пусна автопилота си на улиците в Токио (ВИДЕО)

Безпилотната система бе поставена на автомобил Infiniti Q50, който бе тестван в реални условия по улиците на Токио. Прототипът разполага с изкуствен интелект, който в реални условия анализира обстановката на пътя. За целта се използват данните от 12 сонара, 12 камери, 9 радара, 6 лазерни скенера и 3D-карта на маршрута.

Nissan пусна автопилота си на улиците в Токио (ВИДЕО)

Автопилотът ProPILOT може да работи както в градски условия, така и на скоростни пътища. Той се активира в момента, в който бъде въведен маршрутът за придвижване на превозното средство. Системата следи пътната маркировка и транспортните средства наоколо, като работи при скорост между 30 и 100 км/ч. В случай на опасност от инцидент тя може да спре колата напълно.

Nissan пусна автопилота си на улиците в Токио (ВИДЕО)

Първият модел, оборудван с предишното поколение на системата, беше Nissan Serena. След това технологията бе интегрирана в електромобила Leaf, както и в кросоувърите X-Trail и Qashqai.



Снимки и видео: Nissan

Тагове: infiniti q50 propilot
0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    до дошовците ( преди 6 години )
    колко да си задръстен.., надали знаеш че Infiniti с дизел има само в Европа за разни "гъзари" дето си мислят че тва е най-?
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    до дошовците ( преди 6 години )
    И на кого праскате /-/!? На японците,които купуват дизелите на германците или на германците,които ги продават на японците!?Дошовски неволи.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ВБА ( преди 6 години )
    Чакам с нетърпение всичко, що е безпилотно: такси, рейс, трамвай, тролей.... и така отпада необходимостта от личен автомобил поне на 60-70% от притежателите им. Цените при всички случаи би трябвало да са осезателно по ниски от сегашните. Доближаваш кредитната или дебитна карта до устройството и готово...платил си толкова, колкото трябва. Ни повече ни по малко. Като пуснат, и автономно летящите таксита тогава, ще стане много интересно, а конглокенцията, ще е огромна между различните видове превози
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Като не искам да шофирам ще ползвам, автобус, метрото или ще се возя при приятел. За какво ми е автономен автомобил да се бъчкам с него в задръстването :)
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аз ако имам такова инфините,ще искам да си го карам сам и паркирам сам и всичко сам...какъв е смисъла да дам толкова пари и само да дремя вътре...
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    автопилот ( преди 6 години )
    Не знам как карат в Токио, но тук в БГ ми се вижда неприложимо такова нещо.Или ще налетиш на яма, или на ремонт без табели... може и на затворена улица щого Гошето е решил днес да лее плоча и му трябва улицата да бърка бетона...Само можем да им завидим...
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    до дошовците ( преди 6 години )
    Независимо от Дизелгейт германският автомобилен концерн Volkswagen ще заложи в Япония на дизела.Дизеловият пазар в Япония се разширява, заяви Тил Шиир, ръководител на Volkswagen Group Japan KK, пред DPA по време на Tokyo Motor Show.Със серията Passat с TDI задвижване в началото на следващата година VW ще представи за първи път подобен мотор в Япония. Японското правителство подкрепя такива двигатели и предоставя данъчни стимули, пояснява Юрген Щакман, президент по маркетинга и продажбите за марката VW. В момента около 50 на сто от всички внесени автомобили в Япония са с дизелови двигатели, поясни той.Правителството тук не залага на технологични регулации, а само на целите, които иска да постигне - ниска консумация и ниски емисии", казва Щакман. И ние се справяме много добре с нашите двигатели от Евро 6".В допълнение VW пуска още няколко нови модела в Япония: електрическият E-Golf и plug-in хибридната технология в Golf GTE и Passat GTE.