fallback

Ford тества новото комби Focus

Четвъртото поколение на модела излиза на пазара догодина

Четвъртото поколение на популярния Ford Focus ще дебютира в началото на следващата година, а малко по-късно ще стартират и продажбите му в Европа. А шпионските кадри от тестовете на комби версията на новия модел обещават приятни емоции за феновете на по-динамичните семейни автомобили. От Ford вече дадоха да се разбере, че новият модел ще е позициониран по-високо спрямо масовите модели в компактния клас. Освен това, на пазара ще излезе топ версията Vignale, ще е налице и ST-Line и квази кросоувърът Active. Естествено, Ford ще запази и по-мощната версия ST, докато за следващия Focus RS ще трябва да почакаме още доста. Добрата новина е, че ST може да „обхване” и комби версията на Focus – точно такъв автомобил беше сниман на Северната дъга на „Нюрбургринг”, но дори и да не е така, бъдещото комби на четвъртата генерация на модела обещава да е с доста по-динамични форми. Основният двигател на новия Focus ще е 1,0-литровият 3-цилиндров бензинов мотор EcoBoost, който ще се предлага в три варианта на мощност – 100, 125 и 139 к.с.. Що се отнася до бъдещата версия на този мотор, но без турбо и с мощност едва 85 к.с., тя също може да се появи при Focus, стига инженерите на Ford да успеят да намалят теглото на двигателя. В гамата ще влезе и 1,5-литровият TDCi, който и сега се предлага с мощност 95, 105 и 120 к.с, но е под въпрос използването на 2,0-литров турбо дизел.Снимка: Motor1

Тагове: ford ford focus
fallback
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един форд запалил зимата и го кръстили фокус.Наистина голям фокус е бил.А тези 3-цилиндровите изпилени моторетки са някаква пълна бутафория. На кола от този клас да слагаш такива си е чисто извращение. А разхода на гориво какъв ще е да попитам аз. На Фиеста с този мотор разхода е 8-10/100, а на това голямото и тежкото сигурно под 12 няма да пада. И къде е сметката от тези мотори, като един 2.0 атмосферен с 150-180 к.с. харчи под 10/100. Май пак икономисват за сметка на клиентите.
  • #1
    жиба ( преди 6 години )
    "Що се отнася до бъдещата версия на този мотор, но без турбо и с мощност едва 85 к.с., тя също може да се появи при Focus, стига инженерите на Ford да успеят да намалят теглото на двигателя." На туй двигателче и с махнато турбо ,какво още ще му свалят? Да вземат малко да свалят от тенекиите.
fallback
Последни