IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозната Toyota смени поколенията си

Третата генерация на седана Century ще бъде хибрид

Най-луксозната Toyota смени поколенията си

Компанията Toyota показа първи официални снимки и разкри подробности за третото поколение на седана Century, чийто предшественик се произвеждаше през периода 1997-2016 г. Премиерата на модела ще се състои в края на месеца на автосалона в Токио.

Най-луксозната Toyota смени поколенията си

Габаритите на най-луксозния японски автомобил са дължина от 5335 мм, широчина – 1930 мм и височина – 1505 мм. Разстоянието между двете оси е 3090 мм. По този начин лимузината е с 65 мм по-дълга, с 40 мм по-шиока и с 10 мм по-висока от своя предшественик. Разликата в междуосието е с 65 мм в полза на новата генерация.

Детайли са силовия агрегат на Century засега не се разкриват, но все пак от Toyota съобщиха, че той ще бъде с хибридно задвижване. В основата на агрегата са 5,0-литров бензинов V8 двигател и комплект никелово-метал-хибридни акумулатори. Аналогични батерии се поставят на някои версии на последното поколение Toyota Pruis.

Според запознати, новата Toyota Century e получила хибридната система на предишното поколение на седана  Lexus LS 600h. За това подсказва бензиновият мотор 2UR-FSE, който се поставя и на лимузината на Lexus. Мощността на агрегата на LS 600h е 438 к.с.

В салона на лимузината са поставени 4 отделни кресла, като клиентът може да избира дали те да бъдат покрити с чиста вълна или естествена кожа. За задните седалки са предвидени поставки за крака, функция за масаж, електрическо управление, климатик и аудиосистема с 20 тонколони. Има и отделен развлекателен комплекс с голям екран, монтиран в задната част на подлакътниците на предните седалки.

В оборудването на Toyota Century влизат система за автоматично управление на дългите светлини, функция за предотвратяване на сблъсък, система за следене на мъртвите зони, както и функция за следене на движещите се в близост превозни средство при придвижване на заден ход.

Първото поколение на модела излезе през 1967 г., като се произвеждаше до 1997 г. Втората генерация се появи в ограничена серия от 4 единици, като всички автомобили от нея бяха предназначени за императора на Япония и за неговото семейство.

Снимки: Toyota



 

Тагове: toyota century
0 от 500