IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

Преди нас са държави като Ботствана, Кабо Верде и Танзания

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

България заема 93-а позиция по качеството на пътищата н новата класация Global Competitiveness Index, която ежегодно се прави от експерти от Световния икономически форум.

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

В рейтинга попадат общо 137 държави, като България получава 3,4 точки. С толкова са оценени още Виетнам и Уганда. Пред нас се класират екзотични държави като Танзания, Ботсвана, Хондурас, Замбия, Мали, Ямайка, Кабо Верде, Гана, Шри Ланка и др.

От страните в Европа зад България са класирани Малта, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, както и Латвия, Русия и Украйна.

Първото място в класацията е за Обединените Арабския Емирства. В Топ 10 за най-качествените пътища в света  място са намерили още Сингапур, Швейцария, Хонконг, Холандия, Япония, Португалия, Австрия и САЩ. На последно място експертите от Световния икономически форум са поставили Мавритания.

Снимка: Архив

0 от 500
  • #3
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Навуходоносор ( преди 6 години )
    И по-лоши от нашите ли има?!?! :D
  • #2
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази година 93-то място, а догодина 100-но (почетното)!За две години видях построяването на 3 пътни участъка и основния ремонт на два от тях, а единия от тези два го ремонтираха 2 пъти (пропадаше)!!! Третия също се "развълнува" но бала на вълните е по-малък явно се счита за приемлив и няма да има ремонт...Големи сме... в приказките!
  • #1
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо ли в Швейцария ,чиято територия е повече от 75% планинска има едни от най-добрите пътища А ГОДИШНАТА ВИНЕТКА Е 45 ФРАНКА- ЗАЩОТО НЕ СЕ КРАДЕ.