IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

Преди нас са държави като Ботствана, Кабо Верде и Танзания

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

България заема 93-а позиция по качеството на пътищата н новата класация Global Competitiveness Index, която ежегодно се прави от експерти от Световния икономически форум.

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

В рейтинга попадат общо 137 държави, като България получава 3,4 точки. С толкова са оценени още Виетнам и Уганда. Пред нас се класират екзотични държави като Танзания, Ботсвана, Хондурас, Замбия, Мали, Ямайка, Кабо Верде, Гана, Шри Ланка и др.

От страните в Европа зад България са класирани Малта, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, както и Латвия, Русия и Украйна.

Първото място в класацията е за Обединените Арабския Емирства. В Топ 10 за най-качествените пътища в света  място са намерили още Сингапур, Швейцария, Хонконг, Холандия, Япония, Португалия, Австрия и САЩ. На последно място експертите от Световния икономически форум са поставили Мавритания.

Снимка: Архив

0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как пътища не пипнати 20г да станат като нови за 4-5гСтига сте ревали! В Европа също има много лоши пътища."Русия" да мълчиш, че в "братска" Русия имат 2 пътя като хората!
  • #12
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    "Пред нас се класират екзотични държави като Танзания, Ботсвана, Хондурас, Замбия, Мали, Ямайка, Кабо Верде, Гана, Шри Ланка"30 години стремително надолу!Тук управляват демократични СУДЖУЦИ.
  • #11
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що така бе Боко?Що така бе еднокнижни пожарникарю?Трети мандат пътища и магистрали строиш и пак сме на опашката след екзотичните държави?Нали пътещата ти бяха гордостта на управлението, а се оказва, че и те са като теб, т.е. за нищо не стават. Пак ли с Орешарски или този път с извънземните ще се оправдаеш неШтастнико банкянски? При твоето управление администрацията близо 2 пъти се е увеличила. Всичкото администрация и кметове под строй гласуват за теб, за да могат да папкат.НеШтасници!
  • #10
    15 rate up comment 6 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Това е манипулация на рептилите, Бойко не спиира да ни прави магистрали, пътища... Благодарим ти Бойко!
  • #9
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Нещата са свързани, фирми за строене на пътища, контрол на крайния продукт, хората които одобряват фирмите за строителство. То има цяла корупционна схема. Лошото е, че накрая всичко това се отразява на крайния продукт(асвалтовия път) и хората страдат, а по веригата едни хора се нагушват яко. Така е от години.
  • #8
    22 rate up comment 1 rate down comment
    До Аморфис ( преди 6 години )
    Чети моето момче преди да пишешв първата 10-ка са Швейцария,Австрия,Холандия ... май и там има сняг а? За краденето в БГ съм съгласен обаче
  • #7
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    Пътищата лоши а в същото време селинджърите рават на ББ че асфалтът не се ядял и не им трябвали нови пътища и магистрали.
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубаво е да кажете и какъв е данъка в Швейцария за МПС и да се знае че имат най- големи такси за преминаване на камиони над 7,5 тона също така и горивото им е едно от най скъпите в Европа .... но и заплатите им са на високо ниво :)
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Да не ми ги хвалят екзотичните държави, защото там НЯМА СНЯГ! И второ - температурите са винаги над нулата! Е, какво ми говорят тогава за качество? Че то един път асфалтираш и какво да го разбие, освен някой огромен тир? Сенокосачката му с 1.2 мотор ли?За Швейцария коментара е на място. Ако се сравняваме с тях, те имат сняг и ... да... тук много, ама МНОГО се краде!
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Интересно ( преди 6 години )
    Да минат в северозападналият край в края на зимата да си оформят Дупките ..там съм виждал локви по 5 метра след топене на сняг и автомобил с 2 спукани гуми направо спраскани и човек държащ се за ..главата!!!