IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камион отнесе врата на Tesla, отворила се сама (ВИДЕО)

Инцидентът отново постави под въпрос сигурността на американските електромобили

Камион отнесе врата на Tesla, отворила се сама (ВИДЕО)

На булевард в Сидни (Австралия) преминаващ камион буквално отнесе вратата на паркиран Tesla Model X, която се отвори сама. Инцидентът е случил в края на юли, но едва сега изданието CarAdvice разкри подробности за случая.

Камион отнесе врата на Tesla, отворила се сама (ВИДЕО)

Собственикът на автомобила - ветеринарът Сам Ковач, не се е намирал в колата, а в клиниката, пред която паркирал. Около 14,30 ч. дошли полицаи, които му казали, че автомобилът му е участвал в пътно-транспортно произшествие. Когато Ковач излязъл на улицата, видял, че предната лява врата е отворена (в Австралия колите са с обратен волан), а дясната е откъсната и се намира на около 50 напред.



Ветеринарът намерил и изплашения водач на камиона, който съобщил, че вратата е започнала да се отваря напълно неочаквано. Шофьорът не е могъл да реагира и се е притеснил сериозно, че е убил човека, който е излизал от колата.

След инцидента с Ковач се свързали от централата на Tesla в САЩ. Той поискал да достави колата в сервиза на компанията, но производителят отказал да поеме разходите. След няколко дни Ковач получил писмо от Tesla, с което е бил уведомен, че той е виновен за случилото се. Според експертите от компанията-производител, е била активирана система за автоматично отваряне на вратите, като това е направил собственика с натискане на бутон на ключа.

Самият собственик отрича да е натискал какъвто и да е бутон. Според него, в момента на аварията ключът се е намирал на повече от 25 метра от машината. Ковач е категоричен, че колата му не е безопасна, а случаят отново постави на дневен ред възможностите на системите за сигурност на автомобилите на Tesla.

Снимка и видео: CarAdvice

Тагове: tesla
0 от 500