fallback

Камион отнесе врата на Tesla, отворила се сама (ВИДЕО)

Инцидентът отново постави под въпрос сигурността на американските електромобили

На булевард в Сидни (Австралия) преминаващ камион буквално отнесе вратата на паркиран Tesla Model X, която се отвори сама. Инцидентът е случил в края на юли, но едва сега изданието CarAdvice разкри подробности за случая. Собственикът на автомобила - ветеринарът Сам Ковач, не се е намирал в колата, а в клиниката, пред която паркирал. Около 14,30 ч. дошли полицаи, които му казали, че автомобилът му е участвал в пътно-транспортно произшествие. Когато Ковач излязъл на улицата, видял, че предната лява врата е отворена (в Австралия колите са с обратен волан), а дясната е откъсната и се намира на около 50 напред. Ветеринарът намерил и изплашения водач на камиона, който съобщил, че вратата е започнала да се отваря напълно неочаквано. Шофьорът не е могъл да реагира и се е притеснил сериозно, че е убил човека, който е излизал от колата. След инцидента с Ковач се свързали от централата на Tesla в САЩ. Той поискал да достави колата в сервиза на компанията, но производителят отказал да поеме разходите. След няколко дни Ковач получил писмо от Tesla, с което е бил уведомен, че той е виновен за случилото се. Според експертите от компанията-производител, е била активирана система за автоматично отваряне на вратите, като това е направил собственика с натискане на бутон на ключа. Самият собственик отрича да е натискал какъвто и да е бутон. Според него, в момента на аварията ключът се е намирал на повече от 25 метра от машината. Ковач е категоричен, че колата му не е безопасна, а случаят отново постави на дневен ред възможностите на системите за сигурност на автомобилите на Tesla. Снимка и видео: CarAdvice

Тагове: tesla
fallback
  • #10
    Колев ( преди 6 години )
    Пък и няма данни отварянето на вратата да е причинено от грешно написан код в този случай. Така че не виждам място за човешка грешка в софтуера специално.
  • #9
    Колев ( преди 6 години )
    Колев, роботите ги програмират човешки същества, които грешат...Засега ги програмират хора, които въпреки че грешат, имат шанс да установят контрол.С напредването на machine learning-a (машинното самообучение) и самопишещите се софтуери ще отпадне нуждата от хора програмисти, защото софтуера сам може да създаде алгоритъм и последващ код.Имитира работата на човешката невронна система, прочети разработките на Intel.Тогава ще видим какво ще "мисли" безгрешния робот за хората.
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я виж как се възбудиха бг автомонтьорите по-долу, веднага запръскаха слюнки срещу непонятни (и страшни) за тях неща :))) Екстрата е подобна на тази за отваряне на багажника от разтояние, има ограничени сценарии където е удобна но предимно за гъзариика. Пича сигурно е наседнал ключа докато скопявал някое прасе в лечебницата и станала белята.
  • #7
    Дърводелец ( преди 6 години )
    ..Теслъ made for Дърводелс.Хахахха
  • #6
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Америка и технология звучи смешно!
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колев, роботите ги програмират човешки същества, които грешат...Иначе робота е безгрешен, мисленето е правилно...
  • #4
    Колев ( преди 6 години )
    Инцидентите продължават.Знаете ли защо ? Защото автономните и автоматичните системи са безопасни, за разлика от човешките действия.Рпботът не може да сгреши!И докато продължава това мислене и се слагат подобни безмислици в автомобилите катастрофите само ще нарастват!
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха ха Тесла се оказва една от най проблемните колиДано и други производители да пуснат ел коли че тия са пълен шит
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля, че ветеринара Ковач повече едва ли ще си купи Тесла.
  • #1
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    за какво може да е необходимо на един шофьор автоматично отваряне на вратите???...тези от Тесла са изперкали категорично...
fallback
Последни