IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридната суперяхта на Porsche ще дебютира в Монако

Плавателният съд има два V12 двигателя и мощност от 1627 к.с.

Хибридната суперяхта на Porsche ще дебютира в Монако

Ако сте истински фен на Porsche, вероятно знаете, че компанията от Щутгарт разполага със свое собствено дизайнерско студио. То се казва Studio F. A. Porsche и се занимава с проектирането на дизайна на всичко - от часовници и маратонки, до...луксозни яхти. Свикнали сме подобни мащабни дизайнерски проекти да бъдат поверение на някое от добре познатите ни италиански имена, но на какво са способни германците?

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Отговорът е на снимките - 35-метрова яхта, от която ще бъдат произведени само седем бройки. Точният модел е GTT 115 Hybrid, а производителят е Dynamiq. Първата такава лодка ще бъде представена на изложението за луксозни яхти в Монако.

“Dynamiq GTT 115 пренася духа на високотехнологичните спортни автомобили в открито море и е проектирана да се хареса на феновете на автомобили и на напредничавите собственици на яхти, които оценяват положително предимствата на скоростта, стила и нашата философия за интелигентна производителност,” коментира по повод новия проект Роланд Хайлер, главен изпълнителен директор на F.A. Porsche.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Дизайнерският екип e проектирал изцяло алуминиев корпус с фантастична форма. Линиите са плавни и елегантни, а дизайнерите признават, че са били вдъхновени от вълните в океана, което е повече от логична символика за дизайна на един кораб.

Величествения плавателен съд се задвижва от също толкова величествени два V12 двигателя, произведени от MAN. Общата им мощност достига 1627 к.с., а разервоарите, съхряняващи горивото за тяхната работа, са с обем 24 тона.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Благодарение на своите общо 24 цилиндъра, Dynamiq GTT 115 може да развие максимална скорост от 21 морски възела или 39 км/ч, а максималната дистанция, която може да бъде измината с едно зареждане, е 6297 км. За маневри и придвижване с ниска скорост двигателите с вътрешон горене могат да бъдат изключени напълно, тъй като луксозната лодка е оборудвана и с електромотори, способни да я задвижат до максимална скорост от 11 км/ч.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Цените започват от 12.5 млн. евро, но списъкът с допълнително оборудване е толкова богат, че клиентите едва ли биха се сдържали. Така например, яхтата, която ще бъде показана в Монако, струва 13.95 млн. евро и освен всичко друго разполага със специален свят Rhodium Grey Metallic.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Претенциозните клиенти, които биха искали да имат специални мебели от Minotti на палубата и във вътрешността, могат да сбъднат мечтите си срещу съответно 335 000 евро и 250 000 евро. Има и предвиден спортен пакет с елементи от махагон и карбон, който струва 232 000 евро и включва велоергометър.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Ако всичко това ви звучи твърде претенциозно или недостижимо, но все пак се възхищавате от работата на дизайнерското студио на Porsche, може да се възползвате от специална аудио система за 3000 евро, вдъхновена от 911 GT3, както и писалка от солидно злато, която струва 22 600 евро.

Хибридната суперяхта на Porsche ще бъде показана в Монако

Снимки: Dynamiq 

Тагове: porsche design dynamic
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    не ми казвай аз да чета , като ти не си го направил изобщо "35-метрова яхта, от която ще бъдат произведени само седем бройки. Точният модел е GTT 115 Hybrid, а производителят е Dynamiq"сега прочете ли го !
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** да не мислиш, че е сгобявано това от Порше ?дизайна е на порше - правиш разлика ?дори двигателят е от МАН - верно сосбтвеност на VW !с това ти мислене обаче ще си купиш Порше ама само на картинка !
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    бих си взел кола от порше но такава гемия никога. има утвърдени производители на яхти в света. всяка жаба да си знае гьола! това че си лепят емблемата на нещо коуто те реално не са го произвели и да плащам за марката немалка с,*** ми идва в повече. явно са направени за много големи фенове с много пари, които су чудят какво да ги правят.
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Това е ( преди 6 години )
    Porsche - красота и стил!