fallback

Следващата хиперкола на Mercedes ще бъде на ток

Наследникът на AMG Project One трябва да бъде готов през 2025 г.

Само прeди дни Mercedes-AMG представи своята хиперкола Project One, но в компанията вече работят върху неин приемник. Той трябва да бъде готов през 2025 г., като ще получи задвижващ силов агрегат на ток, съобщава AutoExpress.Предвижда се автомобилът да бъде оборудван с голям брой технологии и системи, използвани в болидите от Формула-Е. Засега технически детайли липсват, но според информацията на британското издание, на проекта е дадена "зелена светлина" и той вече е в ход.Що се касае до хибридния Project One, неговото серийно производство ще стартира през 2019 г. В основата на задвижващия го агрегат е 1,6-литров бензинов  V6 мотор, който се развърта до 11 000 об/мин. В двигателя се използват нов тип пружини на клапаните, а турбокомпресорът се захранва от електрическа система.Двигателят с вътрешно горене е поставен в задната част на автомобила, като работи в комбинация с електромотор. Сумарно агрегатите, предаващи тягата на задната ос, развиват 680 к.с. В предните колела е поставен по още един електрически агрегат, като така съвкупната мощност на хиперколата надхвърля 1000 к.с.Като цяло концернът Daimler ще инвестира 10 млрд. евро в разработката на електромобили. Освен това немците ще похарчат 500 млн. евро за построяването на завод за литиево-йонни акумулатори за марките Mercedes-Benz и Smart.Снимка: Mercedes-AMG 

Тагове: mercedes-amg project one
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    А, по-следващата ще е на въглища или *** и ще вдига 480 км/ч на завоите! София - БургаЗ за 2 часа със спиранията за тоалетна и цигари.... Мечтата на ганьовеца! Ще влиза в Бургас първи, преди всички останали!
  • #2
    Jiko ( преди 6 години )
    Бегачки на ток,подигравка с автомобилостроенето
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде и тези щели да правят кола на ток. Не разбраха ли че няма кой да купи бегачка с батерии. Кой е луд да си купи ням спортен автомобил? Натискаш *** на газта и нищо не чуваш.Как ще се обърнат към тебе за да те видят? Голяма работа, че ще вдигне 100 за 2 секунди. Дори да се обърнат как ще те видят кой си за две секунди?Единственият вариант да се обърнат, ще е да надуеш музиката до дупка. Тогава пък има друг проблем. Ако музиката е чалга, половината ще те обявят за селянин и обратното.
fallback
Последни