IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разпознаем наводняван автомобил?

Някои прости насоки могат да ни подскажат дали търговецът ни лъже

Зачестилите напоследък природни бедствия като урагани и наводнения означават, че всяка година към пазара втора ръка се насочват автомобили, които привидно изглеждат чудесни, но всъщност са прекарали известно време под вода. Така покупка наистина може да ви отрови живота, затова ето няколко начина да разпознаете дали си имате работа с бивша "подводница".


10 начина да се предпазите от покупка на "подводница" (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #12
    23 rate up comment 3 rate down comment
    нв ( преди 6 години )
    Ако като отвориш вратата, в краката ти плисне вода, автомобилът вероятно е наводнен.
  • #11
    25 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Даам, друго си е да ходиш с масльонката в багажника и да бълваш облаци на околовръстното или в сервиза през месец със запушен ДПФ. Някак така по мъжкарски е да си вдигнеш капака и да доливаш постоянно. Да ти гасне Пасата на ляв завой или пък като хвърли топа на магистралата да ти вземат от ФВ 4К за изгоряло турбо :))). По-баровско е така. Кое му е интересното да ходиш пролет в сервиз за смяна на гуми и есен за смяна на гуми и консумативи. Нямаш истории за разказване на приятелите си ...
  • #10
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Красен ( преди 6 години )
    Да, нещо като КПД е. Двигателя е успял да извлече 50% от енергията на горивото.
  • #9
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Теодор ( преди 6 години )
    Знам че въпроса не е за тука , но някой може ли да ми обясни това :Моторът на Мерцедес постигна над 50% топлинна ефективност . Става въпрос за двигателя им в Ф1 , и това топлинна ефективност дали е КПД , или е съвсем друго нещо .
  • #8
    20 rate up comment 1 rate down comment
    РВ ( преди 6 години )
    Интересно ми колко от коментиращите са наистина професионалисти в авто индустрията. Не че само хора в този бизнес могат да дават мнение, напротив- добре е да се разбере как точно мислят и потенциалните клиенти които си мислят че разбират нещо от автомобили...та да ви кажа- наводнена кола със солена вода става само за части. Сладката вода е съвсем друго( зависи разбира се колко точно е било нивото на водата....та за да сте сигурни- маха се вътрешната *** на вратата и се свети с фенерче вътре.
  • #7
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Преписвач ( преди 6 години )
    В САЩ се карат различни от европейските коли, дори да са от познатите марки. Транспортът до Европа е скъп и вероятността тук да се домъкне жертва на ураган е нищожна, а рискът никой да не я купи е огромен. Ако колата е наводнена, това се е случило не зад Атлантика, а на 2000 километра от нас. Материалът изглежда като преписан след събитията в южните щати, но е неактуален за тях.За другото разсъжденията са същите.
  • #6
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Кодошо ( преди 6 години )
    Тоа долния или е Дошко или по-вероятно онова увреденото от рено ноне! Ха ха ха!
  • #5
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Истината ( преди 6 години )
    И от групата на ВАГ не е желателно да к,пувате нето нови, нито стари автомобили, ако изобщо можем да ги наречем така тези к0чини. Рядко изкарват гаранцията без сериозни проблеми. И въпреки, че са в гаранция пак ви цакат с пари. Най-големите мошеници - доказано! А да казвамли за аЛуди ТТ което се обръщаше само по аутобаните и сумати и народ се изтрепаха. Бързо обаче потулиха случая. Официалните жертви са няколко десетки, но специалистите казват, че са стотици.
  • #4
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Към автора на статията.Не съм виждал кола над 15 години да няма лека ръжда по болтовете на шейните на седалките. Там винаги има влага или от мокри стелки или от мокри крака.Явно всички коли са наводнявани.Най лесния начин е като се отвори багажника да се види под уплатненията и в стоповете конекторите. Да се огледат фаровете халогените. Да се следи за смущения в електрониката и да се вдигнат задните седалки. При тая тиня която покрива няма скриване. Трябва да си Стиви Уондър да не я видиш.
  • #3
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Истината ( преди 6 години )
    Стига "новата" кола да не е рено! Например ново, на около 4000км рено RX4, преобърнало се на магистралата при 120км/ч поради счупен, фабрично дефектен заден спирачен диск.Инцидентът е с фатални последици за пътници в колата ...