IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW направи спортно i3

Фейслифтът на електромобила бе показан седмици преди дебюта във Франкфурт

BMW направи спортно i3

BMW показа фейслифта на своя електрически модел i3 броени седмици преди официалния му дебют на автомобилния салон във Франкфурт. Най-интересната новост е спортната модификация i3s, която получава 184 конски сили и допълнителни 20 нютонметра към максималния въртящ момент. Тя ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

BMW направи спортно i3

i3s получава и снижено окачване, със специално разработени за модела амортисьори и анти-рол барове. Цялата кола ще стои с 10 мм по-ниско от стандартното i3, а следата й е разширена с 4 см. Системата за електронен контрол на сцеплението е настроена така, че да позволява "умерени и безопасни" дрифтове в завоите.

Общо за i3 новостите включват преработена предна престилка и LED светлини, заместили старите фарове за мъгла. Отзад промените са почти незабележими - малко по-подчертан контур около светлините. В каталога са включени два нови цвята, както и нови възможности за индивидуализиране на покрива и предния капак.

BMW направи спортно i3

Интериорът е почти без промяна и все така е създаден от екологични, рециклирани материали. Разликата е в новото поколение на мултимедийната система iDrive, която вече навсякъде върви с 10.25-инчов дисплей.

Най-важното за потенциалните клиенти е, че обсегът на автомобила с едно зареждане вече достига 300 километра (280 км за i3s версията). Зареждането също е станало по-бързо. Три часа в специалното стенно зарядно устройство на BMW дават 150 км обхват. И двете версии на автомобила могат да се поръчат и с т. нар. удължител на пробега - малък двигател с вътрешно горене, предназначен да дозарежда батериите.
 
BMW направи спортно i3

Тагове: bmw i3 i3s
0 от 500