IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км с едно зареждане

Машината, снабдена с автономна система, ще бъде представена следващия месец

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км с едно зареждане

Прототипът на електрическия влекач на Tesla, който ще бъде представен следващия месец, ще може да изминава до 480 км с едно зареждане на батериите, предаде Reuters.
 

Камионът на Tesla ще може да измине до 480 км. с едно зареждане

Според главният изпълнителен директор на компанията - Илон Мъск, влекачът ще може да се справи с превози на къси разстояния от най-високия клас, разрешен по щатските пътища. Предприемачът изрази и надеждата си в бъдеще електрическите влекачи да се конкурират и с конвенционалните дизелови камиони, способни да изминат 1600 км. с един резервоар.

Изпълнителният директор на транспортния оператор Ryder System Inc - Скот Пери, сподели след среща с Мъск, че за момента от Tesla са съсредоточени върху голяма електрическа платформа, известна като „дневна кабина“. Характерното за нея е, че е проектирана именно за разстояния не повече от 500 км., което означава, че тя няма легло за нощувка, както при повечето влекачи.

До този момент Tesla не съобщава публично категорични данни за новия си проект, като например каква ще е цената на камиона и какъв би бил полезният товар. Въпреки това, Илон Мъск вече е провел срещи с потенциални купувачи, за да се обсъдят индивидуалните нужди за превозването на товари.

В днешно време приблизително 30% от превозите на товари с камиони се осъществяват именно с малогабаритни камиони и на къси разстояния. Това би означавало, че в бъдеще камионът на Tesla има реален шанс да се конкурира със сегашните дизелови влекачи.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500