IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Боб Луц: Защо Ford изрита бившият си шеф

Ако не можеш да се сравняваш с Илон Мъск, нямаш шанс, категоричен е легендарният шеф в GM

Боб Луц: Защо Ford изрита бившият си шеф

Бившият вицепрезидент на GM Боб Луц е една от най-известните фигури в американската автомобилна индустрия. И също така е известен и като един от хората с най-остър език. Луц никога не е крил, че е повече от скептично настроен към развитието на Tesla и идеите на Илон Мъск, но сега се връща към една от любимите си тези, за да обясни защо Ford уволни бившия си шеф Марк Фийлс, за да сложи на мястото му Джим Хакет.

Боб Луц: Защо Ford изрита Марк Фийлдс

„Факт е, че бордът на директорите и акционерите във Ford бяха недоволни от представянето на Марк Фийлдс – написа Боб Буц за списание Road and Track. – Печалбите намаляха, цената на акциите драстично спадна.

Боб Луц: Защо Ford изрита Марк Фийлдс

„А Фийлдс е отличен продукт на Ford: умен, опитен и чаровен. Той успя да върне на пазара пълноразмерните пикапи на Ford, изпревари GM в една много важна битка и лансира вана Transit в Северна Америка, справи се със съживяването на Lincoln и одобри плановете за изцяло новия Mustang. Клиентите харесват моделите, създадени под негово ръководство.

„Но това изобщо не е достатъчно, тъй като живеем в ера, в която инвеститорите на „Уолстрийт” са се прехласнали по Илон Мъск. Вече не стига да лансираш страхотни нови модели. Това е истината: Tesla е вълнуваща новина! Гигафабрика за батерии за милиарди долари. Тунели под Лос Анжелис! Но никой не отваря дума за земетресенията. Полети до Марс! Все вълнуващи проекти.

„Мъск чертае вълнуващото бъдеще на транспорта. Цената на акциите на Tesla сякаш не познава гравитацията и логиката на бизнеса. Това естествено събуди завистта на акционерите на Ford, особено, след като цената им падна до 11 долара за акция. „На практика Фийлдс и Ford започнаха много интересни проекти, а самият Марк спазваше правилото на шефовете на „традиционните” автомобилни компании: обещаваш по-малко, изпълняваш повече. Само и само да не създадеш нереалистични очаквания у инвеститорите.

„Сега всички шефове на големи компании трябва да се съревновават с Мъск, с неговите идеи и визия. Което обяснява защо голямата част от тях изглеждат скучни и сиви. Трябва ни нова фигура, човек, който да притежава ентусиазма, сладкодумието и таланта на незабравимия Лий Якока.”

Тагове: gm ford
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пено,Не говорим кой е основал компанията, а в момента от кого се държи!Изобщо можеш ли да направиш разлика или си пишеш ей така за чесане на пръстите?Striker,Превеждай! С какво съм прекалил, че не разбрах? В твоите среди си знаете явно жаргоните, които ползвате, но аз не съм от средата в която се движиш и ако искаш да комуникираш с мен пиши на литературен език!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Какво ни занимавате с тези eвpeи!"Хаха, ***! Хенри Форд е един от най-известните антисемити в историята. Той дори е издавал книги, в които ги е оплювал. Аман от "интелектуалци" със "знания" събрани от Фейсбук...
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Джони, предобрил си с амфетите.
  • #1
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво ни занимавате с тези eвpeи!Всички злини идват от тази пасмина, която се мисли за богоизбрана и смята другите за гои.С мюслитата са първи братовчеди. От един бащаса двамата братя. Те заради това за пред света се бият и карат, но задкулисно са си първи дружки. Мюслитата са отрочетата на по-глупавия брат и ги ползват да завладеят света чрез тях, а после юдеите да се възкачат на трона от който ще управляват всички.Пъкленият план е в действие отдавна и всичко е по план... за съжаление.