fallback

Меркел отново критикува германската автомобилна индустрия

Канцлерът този път нападна големите производители заради бонусите на шефовете им

Нова порция критики по адрес на автомобилна индустрия в Германия отправи канцерът Ангела Меркел. В интервю за Bild тя порица местните производителите заради огромните бонуси, които плащат на своите ръководители и топ-мениджъри дори и след скандала с манипулираните дизелови двигателя."Не мисля, че подобно нещо е честно и не знам как ще реагира автомобилната индустрия на това. Всички компании имат Надзорни съвети, в които влизат и представители на синдикатите, така че трябва да бъдат по-внимателни по тази тема. Но пък от друга страна - политиците нямат право, а и не бива, да ограничават бонусите, раздавани от отделните компании", обясни канцлерът.Меркел бе категорична, че автомобилната индустрия на Германия е извършила големи грешки, които могат да бъдат обект на наказателно производство. Заради това производителите са загубили доверието на потребителите и ще им бъде безкрайно трудно да си го върнат обратно.Изказванията на канцлерът, която сама се описа като "гневна" и "ядосана" заради скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen Group, идват само дни след като Министерството на финансите обяви именно "Дизелгейт" за "основен риск за германската икономика в момента". В месечния си доклад ведомоството посочи проблема като главна заплаха за Германия заедно с намеренията на Великобритания да напусне ЕС."Няма как да пресметнем какви точно щети ще нанесе този скандал на държавата, но те няма да са малки. Все пак автомобилната индустрия е най-големият износител на продукция и дава работа на над 800 000 души", обясни Меркел.

Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изперкел, че е изперкала не е лъжа. Преди 2 дни каза, че отново би пуснала емигрантите и би ги поканила, ако времето се върне назад. Изобщо не е сбъркала за това, което направи също казва. В случая обаче донякъде е права. не става да се раздават пари на поразия и да се запушват остите на топ мениджърите. Например Рулетката го изпроводиха с 20 млн. евро след дизелгейт. Добра сума за затваряне на устата. После, като дойде кризата компаниите ще се наредят за помощи за народна пара. Помните ли?
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама като плащат колосални данаци и пълнят хазната на Германия от където папкат хора като тая, що не мрънкат тогава?
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая Изперкел заслужава да ходи пеша до края на живота си.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    А банките и банкерите които разказаха играта на целия свят и продължиха да си взимат огромниоте бонуси, за тях що никой нищо не казва и критикува?
fallback
Последни