fallback

BMW готви революция в производството

Баварският концерн ще сглобява 3 вида автомобили на 1 конвейр

Германският производител BMW обяви, че ще започне да произвежда три различни вида автомобили – със стандартни двигатели с вътрешно горене, хибриди и електромобила на една поточна линия.Новата стратегия на компанията бе разкрита от един от членовете на Борда на директорите Оливер Ципс. Той бе ктегоричен, че тя не само ще намали разходите по производство, но и ще позволи по-бърза реакция при търсенето на даден модел.„Стратегията на бъдещето предвижда интеграция на всички видове автомобили, които предлагаме. По този начин ще можете да видите на конвейра кола с дизелов мотор, а след нея да идва електромобил. Според нас, това е единственият начин както за намаляване на разходите, така и за по-бързо реагиране на интереса на клиентите”, обясни Ципс.Все още не е ясно кога ще започне да работи новата организация на производствения процес. Според изданието Motor1, първият автомобили, който ще бъде качен на конвейра на принципа „три в едно” ще бъде BMW X3. Баварците вече потвърдиха, че кросоувърът ще получи хибридна и електрическа версии.Снимка: BMW 

Тагове: bmw group
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Демек това, дето го правят ФВ - една кола, маскирана като няколко модела. Абе пари да падат.
  • #9
    Русия ( преди 6 години )
    Пак пропаганда. Азиатците това го правят отдавна.
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците правят на една поточна линия ГТР който няма нищо общо с Примера от 10 години.Швабите пак правят революция ха ха ха
  • #7
    Владо ( преди 6 години )
    Чисто технически ел. автомобилите са с много по-удобно за производство устройство, и не виждам драмата.А със сигурност е по-сложна организацията на една поточна линия да има 1.6 бензин с ръчни скорости, и след него 2.0 дизел автомат.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти не разбираш ли, че комби, миниван, седан с ДВГ е едно, а комби, миниван, седан с ел-двигател е друго ?
  • #5
    Владо ( преди 6 години )
    Не разбирам кое му е новото на това производство.При други производители от 20 години на една поточна линия слизат една след друга седан, хечбек, комби, миниван в различни цветове, с различни двигатели, с различни скорости и с различно оборудване...Но щом казват революция - така да е.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    преди да питаш кой какво произвежда ти какво произвеждаш.а е и много тъпо да приказваш за хората а не да коментираш статията. кажи все пак какво ти произвеждаш.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз ви писах, че старите акули се подготвят и в един момент половината модели ще се предлагат и в електрически вариант, ама тук ги плюете че били изоставали. Не, просто немците знаят как да се организират и да си наредят къщичката, защото го правят 100 години.
  • #2
    не си нормален ( преди 6 години )
    :) Айде те не могат, а ти какво произвеждаш :) Да досещаме се сутрин пълниш външния нужник каествено :) Егати трагедията.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те на нормална поточна линия не могат кото света един автомобил да направят, а сега 3 в 1 щели да правят. Представям си какво чудо ще е...Обнадеждаващото е, че незнаели кога щели да го правят това, което ме навежда на мисълтта, че най-вероятно никога.
fallback
Последни