IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

Като експерти тази компания ни превъзхожда, признава Херберт Дийс

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

Голямата заплаха за нас е Tesla, а не някой от производителите на стандартни автомоболи. Това призна в интервю за вътрешнокорпоративното издание Inside изпълнителният директор на Volkswagen – Херберт Дийс.

Шефът на Volkswagen: Голямата заплаха за нас е Tesla

„В стария свят основните конкуренти на Volkswagen бяха Toyota, Hyundai и френските производители. В новия свят това е Tesla. Въпреки че е още млада компания, тя може успешно да спори с най-големите производители, които предлагат огромен брой модели и продават милиони коли годишно”, коментира Дийс.

Трябва да се отбележи, че през 2016 г. Volkswagen е продал близо 6 млн. нови автомобили, а Tesla едва 84 000. Въпреки огромната разлика в резултатите, Дийс е категоричен, че американският производител на електромобили има експерти и технологии, които Volkswagen не притежава.

„Около половината от инженерите на Tesla са експерти в създаването на програмно оборудване на автомобилите. Във Volkswagen липсват именно такива хора. Освен това компанията на Илон Мъск ни превъзхожда с мощните електрически мотори, технологиите за автономно придвижване, голямата си мрежа от зарядни станции и програмите за свързване на автомобилите с интернет”, допълни Дийс.

Шефът на Volkswagen бе категоричен, че компанията му ще съсредоточи усилия именно в тези направления, за да навакса изоставането си от Tesla. Любопитното е, че по-рано тази година именно Дийс заяви пред акционерите на компанията му: „Ние можем да направим всичко, което прави Tesla и ще успеем да ги задминем”.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: tesla volkswagen
0 от 500