IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Lexus дават нов шанс на GS

Японците тестват следващото поколеие на седана

В Lexus дават нов шанс на GS

Японският производител на луксозни автомобили Lexus работи върху ново поколение на модела си GS. Прототип на седана, покрит с камуфлаж, бе заснет по време на тестове, което бе прието за изненада, тъй като се твърдеше, че седанът ще отиде в историята.

В Lexus дават нов шанс на GS

По-рано тази година се появиха информации, че в Lexus смятат да се откажат от GS заради спада на продажбите му. Това бе потвърдено и от шефа на компанията-майка Toyota – Акио Тойода, който бе категоричен, че не иска да вижда GS в моделната гама на марката.

Японците обаче явно са преосмислили намеренията си и подготвят нова генерация на седана. Любопитното е, че дори покрит със сериозен камуфлаж автомобилът изглежда доста скучно на фона на последните модели на Lexus, които направиха сериозно впечатление с дизайна си.

В Lexus дават нов шанс на GS

Липсват и технически детайли за автомобила, но според изданието Motor1 той със сигурност ще получи бензинов битурбо V6 двигател, развиващ мощност от 415 к.с. Сроковете за появата на новия GS също не се споменават, но се припомня, че спадът на продажбите на сегашната генерация е сериозен – едва 15 000 бройки в САЩ за 2016 г. И новото поколение явно ще трябва да спасява ситуацията.

Снимки: Motor1

Тагове: lexus gs
0 от 500