IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха най-безопасните коли втора ръка

Победители в двата класа са Skoda Citigo и Volvo V40

Избраха най-безопасните коли втора ръка

Застрахователни експерти в областа на автомобилите от компанията Co-op Insurance съвместно с агенцията за анализи Thatcham Research определиха най-безопасните коли втора употреба.

Избраха най-безопасните коли втора ръка

Машините са разделени на две групи - такива с цена до 5000 британски паунда (подходящи за начинаещи шофьори) и с цена до 15 000 паунда (семейни автомобили). Единственото изискване към колите е нивата на вредни емисии СО2 да бъдат до 120 г/км, както и да имат 5 звезди за безопасност от краш-тестовете на оарганизацията EuroNCAP.

В категорията до 5000 паунда влизат 5 машини, като победител е Skoda Citigo. Интерсното в случая е, че второто и третото място са за идентични автомобили, но на друг производител - Volkswagen up! и Seat Mii. На четвърта позиция се нарежда Toyota Yaris, а на пета - европейската версия на Kia Rio.

В другата група също се получава куриозна ситуация. Там е излъчен Топ 10, като първото и последното място заема един и същи модел - Volvo V40. Победителят обаче е във версията с предлагания като опция пакет от системи за безопасност Safety Pick, докато на десетата позиция е стандартният модел V40.

Избраха най-безопасните коли втора ръка

Второто място е за Mazda 3, а третото за Touota Yaris. В десетката места са намерили още Volkswagen Golf SV, BMW 2- Series Active Tourer, Volkswagen Touran, Volswagen Golf, Nissan Qashqai и Peugeot 308.

Снимки: Skoda, Volvo

Тагове: volvo v40 skoda citigo
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази статия може да бъде номинирана за " Най-безмислената публикация за годината "! Шансовете й от различни експерти се оценяват от 96 до 98 %!
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    МУАХАХАХахахАхАхах Шлиода ЦитиГо?Само забележете как са направили отново една нишичка да си рекламират каруците. Смарта е мноооого по-добър на краш тестовете от години. Ама е по-скъп ДА!Нормално е добрите коли да са по-скъпи!Отделно не пишат по какъв критерии избират изобщо тест или какво ?
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ф ( преди 6 години )
    пичовете не карат сапунерки, това са някви дамски недоразумения, да си ги карат тези които са скалъпили това фиаско:)) много ясно, че има два вида коли тези които са като хубава жена и тези кото може да ги хареса само един жив мъртвец който гледа да си удължи мизерното съществуване с още някой ден:))))
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо няма такъв модел, който си написал а модела е Ярис.Второ къде е написан 2 пъти?Дори и да е написан може да става дума за Ярис Хибрид също, както и Голф го има 2 пъти в класацията.Специално за Яриса никога слава богу не съм разбирал колко е безопасен, но съм разбрал колко е здрав. 7-*** година го кара жената на 145 000 км е и освен консумативи друго не е сменяно. Моторът е 1.33 и има среден разход до сега 5.4/100 като се кара предимно градско.