IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-безумните опции в автомобилите

Сред тях са часовник за 150 000 евро и наргиле за 100 000 долара

Най-безумните опции в автомобилите

В конфигуратора на всеки автомобилен бранд могат да бъдат открити редица нестандартни опции за автомобили. Сред тях има система за нощно виждане от BMW 7-Series или подвижен под на багажника на Range Rover SVAutobiography, който е направен от мрамор. И ако те вършат някаква работа, посочените по-надолу честно казано са излишни. Да не говорим, че някои от тях са много, ама много скъпи.

Звездно небе от Rolls-Royce


Най-безумните опции в автомобилите

Таванът на вашия Rolls-Royce може есно да се превърне в „звездно небе”, така че когато погледнете нагоре по време на движение, да виждате луна и звезди. Компанията от Гудууд твърди, че тази опция е доста търсена от клиентите, които са готови да платят 12 000 евро за нея.

Часовник за Bentley Bentayga


Най-безумните опции в автомобилите

В предлагания като опция за първия всъдеход на Bentley часовник Breitling Mulliner Tourbillon няма нищо странно. Все пак е добре, докато карате да сте информира колко е часът. Любопитната подробност е, че поставеният в златен корпус със скъпоценни камъни часовник струва 150 000 евро. За сведение, цената на всъдехода е 200 000 евро.

Наргиле за Bugatti Veyron

Най-безумните опции в автомобилите

Скъпи часовници предлага и друг елитен производител – Bentley. През 2009 г. компания показа концептуалния модел Galiber, за който швейцарската фирма Parmigiani направи хронографа Bugatti Tourbillon, струващ 200 000 долара. Galibier не се появи в серийно производство, но това не спря Bugatti в стремежа да предлага скъпи аксесоари.

През 2014 г. фирмата Desvall направи ексклузивно наргиле, което се поставя в Bugatti Veyron. То е от титан и въглерод, като е обвито с естествена кожа. От наргилето бяха произведени 150 бройки, всяка от които струва 100 000 долара.

Прахосмукачка от Honda Odyssey


Най-безумните опции в автомобилите

Далеч по-евтина е прахосмукачката, която Honda предлага от 2013 г. в допълнителното оборудване на своя миниван Odyssey. Апаратът носи името Honda VAC и е вграден в лявата стена на багажника на автомобила. Маркучът е достатъчно дълъг, за да достигне навсякъде в 7-местния салон.

Кучешки багажник за Honda Element

Най-безумните опции в автомобилите

За японците експериментите са нещо обичайно. Така се появява и допълнителният пакет Dog Friendly за Honda Element. Това е меко и удобно легро в багажника, в което кучето пътува. Има и трап (дъска), по която домашният любимец лесно да напусне колата.

Кафемашина от Fiat 500L

Най-безумните опции в автомобилите

Това е първият автомобил в света с вградена кафемашина Lavazza с капсули. Ако си и я поръчате, поучаватедве стилни чаши, място за захар и за лъжички. Целият комплект струва около 200 евро, което изглежда като напълно адекватна сума, особено ако сте любител на качественото кафе.

Офроуд брояч за Mini Countryman

Най-безумните опции в автомобилите

Една опция, която изглежда напълно излишна, но се предлага при второто поколение на Mini Countryman. Автомобилът е оборудван със система, която засича времето, прекарано при движение по тежък терен (оф-роуд). Какво точно помага тя, не е ясно, но пък на някой може и да му хареса.

Охлаждаща жабка от Dodge Caliber

Най-безумните опции в автомобилите

Идеята за жабка, в която може да изтудявате напитките си не е новост, но създателите на Dodge Caliber са подходили доста сериозна към нея. В отделна ниша американците са поставили 4 специални „гнезда”, събиращи кенчета по 500 грама. Има и достатъчно място за останалите неща, които собственикът на колата обикновено поставя в жабката.

Слънчева батерия за Nissan Leaf


Най-безумните опции в автомобилите

Малцина знаят, че първите бройки от електромобила Nissan Leaf можеше да бъдат оборудвани със слъчнева батерия, вградена в задния спойлер. Според японците, те събират достатъчно енергия за бордовите системи на амтомобила. Повечето експерти обаче са на мнение, че това е евтин трик за привличане на вниманието.

Палатка за Pontiac Aztec

Най-безумните опции в автомобилите

Този автомобил по правило попада в челото на класациите за „най-грозен” или „най-странен” модел в света. Той обаче може да бъде оборудван с допълнителна палатка, благодарение на която не изглежда чак толкова безумно.

Снимки: Прозводителите

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    О да наргиленце. Нека всички знаят че си анадолец с кола за една торба пари. Фантазия.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еспресо машината се предлага от доста време и за VW, но е пълен ***. Поръчах си я директно от прозводителя - френска фирма. Разваля се 2 пъти и я връщах гаранционно. след 3тия път вече събира прах в гаража. Паравиш 4-5 кафета и спира да работи. Да не говорим, че зареждането е много пипкаво.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не смятам че екстрата на мини не е актуална особено за действителността на българските пътища там брояча ще се превърти.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо не предлагат вградена камера -видеорегистратор. Защо не предлагат сменяеми мултимедии/навигация. Електрониката остарява по-бързо от автомобила. На 3г. колата си е о.к. а мултимедията е като на китайски таблет от 2002г.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    евр0машина ( преди 6 години )
    Безсмислена опция е "Огледа и брони в цвета на купето"...
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На Калибъра редовно я ползвах.Супер удобно беше.