IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Реклама на електрически кросоувър на германците засегна Илон Мъск

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Дилърски център на компанията Audi в Берлин показа провокативен рекламен постер на новия си електрически кросоувър e-tron Sportback, с който открито се заяде с американския производител Tesla и най-вече с неговия изпълнителен директор Илон Мъск.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

На билборда е показан автомобилът на Audi, а под него компанията се заиграва с фразата „must have” („трябва да го имаш”), в която думата „must” е заменена от „musk”, каквато е фамилията на боса на Tesla.

Показаният по-рано тази година прототип e-tron Sportback дава представа за серийния модел на Audi, който ще се появи през 2019 г. Концептуалният модел бе оборудван с батерия с капацитет 95 кВт/ч, с колкото разполагат и топ-версиите на електромобилите Tesla, но има цели 3 електромотора.

От компанията твърдят, че техният кросоувър ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а с едно зареждане на батериите побегът ще превишава 500 км. Основният конкурент на e-tron Sportback ще бъде именно Tesla Model X.

Audi открито се заяде с шефа на Tesla

Това не е първият случай, в който Audi провокира конкурентите си с реклама. През 2006 г. компанията доста оригинално отговори на BMW, откъдето пуснаха плакат с изображение на модела 3-Series и надпис: „Поздравяваме Audi с това, че нейният модел стана кола на годината в Южна Африка (в случая това беше Audi A3 Sportback). От най-добрият автомобил в света”.

Отговорът на Audi дойде почти мигновено: „Поздравяваме BMW за това, че негова кола бе избрана за автомобил на 2006 г. От победителя в „24 часа на Льо Ман” за 2000-2006”.

Снимки: Audi
 

0 от 500