IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ обеща да намали продажбите им зад океана

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко разкритикува увеличаването на търговския отборот на Германия и обеща да намали продажбите на немски автомобили в страната си. Това е станало по време на срещата на НАТО в Брюксел, съобщава изданието Der Spiegel.

Тръмп обяви война на германските коли

„Немските коли са лоши, много лоши, но вижте, че те (б.а. - германските производители) продават милиони машини в САЩ. На това нещо трябва да се сложи край и ние ще го направим”, категоричен бе Тръмп.

Американският държавен глава не за първи път прави подобни изказвания. В интервю за Bild той бе категоричен, че ще въведе мито от 35% на всеки немски автомобил, внасян от Германия в САЩ. Тръмп бе особено критичен по адрес на BMW, заради намерението на концерна да построи завод в Мексико.

На свой ред председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, бяха категорични, че Тръмп няма право на подобни закани и те са нещо немислимо.

„Трябва ясно да се разбере, че САЩ не може да налага индивидуални правила на държава, член на ЕС. Всички промени в търговските отношения трябва да бъдат обсъдени с Европейската комисия, а не с отделните страни”, категоричен бе Юнкер.

Снимка: Интернет

0 от 500