fallback

300 коня за новия Megane RS

Спортният модел на Renault получава мотора на Alpine A110

Новият хот-хеч на Renault – Megane RS, ще дебютира на салона във Франкфурт през септември и има сериозен шанс да получи мотора на възродената легенда Alpine A110. Работата по RS версията на новия Megane е започнала успоредно с тази по обикновения хечбек, като идеята е била екипът да има повече време за развитието на модела, който се очаква да излезе на пазара с впечатляващата мощност от 300 к.с. Почти сигурно е, че в Renault Sport ще се откажат от 2,0-литровия турбо мотор за сметка на 1,8-литровия агрегат също с турбо, който задвижва новия Alpine A110. Французите вече обявиха, че няма повече да развиват 2,0-литровия двигател, което притесни част от феновете на модела, че в компанията може да заложат на 1,6-литровия двигател от Clio RS. Но моторът от Alpine A110 изглежда повече от елегантно решение. 4-цилиндровият двигател за A110 е по-нов и при модела на Alpine се предлага с 250 к.с. и 320 Нм максимален въртящ обем. Но шефът на Renault Sport Патрис Рати вече обяви, че можем да очакваме мощност от около 300 коня за новия Megane RS. Бъдещият хот-хеч ще запази предното предаване, а като опция ще бъде добавена осъвременената версия на EDC трансмисията с два съединителя от Clio RS. Според Рати, това решение ще е подходящо за пазари като Япония и Австралия, но в Европа колата ще се предлага и с 6-степенна механична предавателна кутия. Освен това, Megane RS ще е с четири завиващи колела – удачно решение при всички модели на Renault, където е използвано до момента, включително и при Megane GT, който е позициониран точно под RS версията. Другите промени включват по-големи спирачки, по-ниско окачване в сравнение с предишния RS, както и може би регулируеми амортисьори. След дебюта на Megane RS във Франкфурт през септември, след него ще се появят и още по-спортните версии Trophy и Trophy R.Снимки: Renault

Тагове: renault renault megane rs
fallback
  • #8
    vin ( преди 6 години )
    Ми мъчат се от Мерцедес да ги научат как се правят коли, поне в най-ниския клас, ама адвокатската кантора рено хич не зацепва!))))))))))))))))))))
  • #7
    вин ( преди 6 години )
    Сега облечените за 15лв. и 30ст. с обувките, каращите 20 годишни, пушещи, "престижни" дараци, живеещите под наем в панелните гета ще ни обяснят колко кофти, слаба, ненадежна марка е Рено и никога не отговарят на "закачката" ми-Що пък любимата им МБ обменя, точно с тях агрегати и платформи?!
  • #6
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Много минуси още ще има за тези които злонамерено оплюват качествените коли и хвалят единствено германските каруци.
  • #5
    .I. ( преди 6 години )
    то дилърчиту е едно ама бели лука за целта! ;-)
  • #4
    Хе хе хе ( преди 6 години )
    Бичат ли бичат безработните дилърчитЪ минуси - в края на работния ден!! ))))))))))))))))))))
  • #3
    ПроКурора ( преди 6 години )
    Бъркаш колега! Рено не е производител на коли а адвокатска кантора, дето и френски проКурор не я лови!
  • #2
    и като си помисли .. ( преди 6 години )
    човек, че за някои производители на "коли" това е върховия модел ...
  • #1
    Птицевъд ( преди 6 години )
    Ох мари мамо! 1.8 и 300коньове на предно - супер е саблезъбата ми кокошчица!
fallback
Последни