IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS стъпи официално на пазара в България

Първите два модела, предлагани у нас, ще бъдат RS3 и RS5

Audi RS стъпи официално на пазара в България

Моделите на Audi, разработвани от спортното подразделение на германската марка - RS, вече официално се продават и в България. Шоурумът на Audi - "Порше София Запад", става един от 400-те дилъри на "Audi Sport", разпръснати по цял свят.

Audi RS стъпи официално на пазара в България

Първите два модела, които ще се предлагат на българските клиенти, са Audi RS 3 Limousine и Audi RS 5 Coupe, а през есента към тях ще се присъедини и флагманът на спортната гама на марката - R8. В българското представителство на Audi продажбите на тези автомобили ще се осъществява по-бързо, тъй като автомобилите ще идват директно от фабриката. Тяхното обслужване също ще е по-лесно, тъй като ще става в сервиза на "Порше София Запад" в столицата.

"Порше БГ от 8 години е представител на марката в България, като за този период продажбите на автомобили Audi са се увеличили 4 пъти, което е страхотно постижение. С включването на RS в гамата ще може този резултат да бъде подобрен", коментира изпълнителният директор на "Порше БГ" Маркус Татцер.

Специално за случая пристигна и едно от големите имена в световния автомобилен спорт Емануеле Пиро. 57-годишният италианец има 4 сезона във Формула 1, но големите му успехи за свързани с "24 часа на Льо Ман". Пиро печели състезанието 5 пъти с коли на Audi, като един от успехите му в легендарната надпревара е особно ценен, тъй като е първи за автомобил с дизелов двигател. Сега италианецът е посланик на марката Audi, като работи за развитието на нейните RS-модели.

Audi RS стъпи официално на пазара в България

"За мен автомобилите не са само професия, с която се издържам, но и страст. Затова съм безкрайно впечатлен от това, което правят хората в Audi. Най-хубавото е, че всеки нов спортен автомобил е по-добър от предишния. Затова са много важни технологиите, които се използват. Хората бяха учудени, когато Audi обяви, че ще участва с дизелов автомобил в "24 часа на Льо Ман", но въпреки това отборът спечели. След това голяма част от технологиите бяха използвани за развитие на стандартните автомобили. И аз съм много щастлив, че съм част от всичко това", коментира италианецът.

Пиро допълни, че една от целите, които си поставя като посланник на Audi е да се бори с безопасността по пътищата. "Каквито е технологии да се използват, зад волана на автобила седи човек, който носи цялата отговорност за случващото се", каза още бившият пилот.

Снимки: Порше БГ

Тагове: audi rs
0 от 500