fallback

Volvo: колата пали едва след тест за употреба на алкохол

Това, което на пръв поглед прилича на поредния шофьорски виц, всъщност е напълно приложима в ежедневието система за сигурност, която предотвратява сядането зад волана след употреба за алкохол.

Volvo се явяват така едни от първите представители на автомобилния бранш, които предприеха наистина конкретни мерки срещу тези водачи, които в нетрезво състояние заплашват своя живот и живота на останалите участници в движението. Устройството анализира посредством техника, подобна на тази на горивните клетки, дъха на шофьора и отчита по този начин съдържанието на алкохол. Ако лимитът е превишен, шофьорът вече не е в състояние да стартира Волвото. Тогава не му остава нищо друго, освен да използва услугите на градския транспорт, да си вземе такси или да поеме към къщи пеша.В Швеция уредът вече се предлага на цена 950 евро.
Тагове:
fallback
  • #5
    renault megane ( преди 15 години )
    bravo
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    това има смисъл да го купиш в две ситуаций:1) драстично ще ти се намали застраховката2) нямаш доверие на сина/дъщеря си, а ти се налага да копуваш кола за някой от тях.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    малко недомислено ми се вижда, ако имаш спешна нужда от автомобил, някой е болен или пострадал, ти трябва да отидеш на рейса, щото примерно си изпил 2 бири?
  • #2
    e ( преди 16 години )
    ако жената е с теб, и тя може да те закара.но когато се си тръгваш от кръчмата в 2, не се знае дали ще намериш наоколо някой трезвен да ти запали колата.
  • #1
    Вълчан ( преди 16 години )
    Подобни недомислици да ги предлагат за тест на българина - дава на жената/детето да духне вместо него и *** ме хвани с алкохол. Язък за скъпата играчка.
fallback
Последни