IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-чести повреди по Великден

Дългият уикенд е времето на най-много аварии - но повечето лесно могат да бъдат избегнати

10-те най-чести повреди по Великден

Великото преселение на народа по Великден е, съвсем разбираемо, и времето на най-много автомобилни повреди по пътищата. Във Великобритания, където експертите отдавна са забелязали същата тенденция, през тази година се опитаха да прогнозират колко точно и какъв тип аварии ще се случат по пътищата през дългия уикенд.

10-те най-чести повреди по Великден

Прогнозата на компанията Green Flag се основава на статистика от предишни години и сочи по 10 повреди в минута в рамките на уикенда. От общо 60-те хиляди очаквани аварии най-много - около 12 000 - ще са от проблеми с акумулатора, следвани от спукани гуми и повреди в съединителя.

Средно по 14 шофьори на час ще заключат ключовете си вътре в колата, докато те са отвън. 13 шофьори в час сипват в колата си грешното гориво.

Ето 10-те най-често срещани повреди по Великден:
1. Проблеми с акумулатора - 12 358
2. Спукани гуми - 5 664
3. Повреда в съединителя - 1 953
4. Повреда в алтернатора - 1 770
5. Заключени в колата ключове - 847
6. Грешно гориво - 782
7. Повреда в горивната помпа - 518
8. Проблем с имобилайзера - 494
9. Проблеми със сервото - 453
10. Блокаж на двигателя - 6

10-те най-чести повреди по Великден

Повечето от най-честите повреди могат лесно да бъдат избегнати с малко внимание и предварителна подготовка - примерно като проверите налягането в гумите си, преди да тръгнете. Добре е също да погледнете нивата на охладителната течност и на маслото, и да долеете, ако има нужда.

Разбира се, статистиката за Великобритания не е съвсем валидна за България. Automedia.bg се допита до представители на два от водещите сервизи в София, според които като цяло съотношението и у нас е сходно, но с доста повече повреди в горивната помпа и в електрониката - очаквано при значително по-преклонната възраст на автопарка тук.
 

0 от 500