fallback

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

Той ще има спортни ауспуси от Akrapovic, но мощността му ще остане непроменена

Volkswagen публикува ново тийзър видео, от което се вижда, че компания планира да пусне на пазара нова версия на култовия Golf R. Тя се казва Golf R Performance и се очаква да се превърне в най-мощния и бърз вариант на успешния хечбек, който е предвиден само за най-запалените фенове на марката. От компанията не пускат никаква официална информация, но от видеото могат да се направят няколко сериозни извода. На един от кадрите се забелязва, че на дисплея в колата е изписано числото 228 кВ, както и времето за ускорение от 0 до 100 км/ч – 4.6 секунди. От това излиза, че не трябва да очакваме увеличение на мощността, която в стандартния Golf R е точно 310 к.с. и 400 Нм. За сравнение, Golf GTI Performance получи 15 к.с. и 20 Нм повече в сравнение с обикновения Golf GTI. От всичко това излиза, че Golf R Performance няма да е серийна версия на концептуалния Golf R400, както всички фенове се надяваха, а по-скоро ще бъде версия на Golf R, но с допълнително оптимизации. За повечето хора най-интересната част от проекта безспорно ще бъде спортната титаниева изпускателна система Akrapovic, която подобрявазначително саундтрака. Припомняме, че подобни системи на същата фирма имат и специалните серии BMW M5 30 Jahre и Renault Megane RS 275. Интересното в случая е как е възможно тази изпускателна система да не се отразява по никакъв начин на мощността на 2.0-литровия TSI двигател. Така или иначе, това лесно може да се подобри с инсталирането на нов софтуер на управляващата електроника. Освен всичко друго, се говори, че новият Golf R Performance ще има оптимизирана аеродинамика, както и „състезателен дифузьор“ под задната броня. От това, което виждаме обаче, оптичният пакет не изглежда различен от този на стандартния Golf R. Това, което изглежда променено, е окачването, което вече е регулируемо и степента му на твърдост може да се променя с бутон от интериора. Предните спирачни дискове ще бъдат двойно вентилирани и ще са с внушителния размер от 430 мм. Джантите, които се виждат на кадрите са 19-инчови и струват 2910 евро, когато се добавят към оборудването на колата заедно със системата DCC. Колкото до интериора, новият Golf R Performance ще има изцяло кожен интериор, украсен с много карбонови детайли. Пакетът се казва Nappa Carbon и струва 2750 евро. Припомняме, че базовата цена на Volkswagen Golf R с DSG автоматична скоростна кутия, е 43 000 евро. 

fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    няколко години след рено и тия си взеха генерация от хърватите...дано си вземат и двигател и окачване от рено, че да става нещо и от тая каляска
  • #8
    Germany ( преди 7 години )
    Това е класа на Golf
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    ...обаче друго си е Сивик с барче,..на задния капак..за бирата :) и без това няма за къде да бърза,Голфа отдавна ще е заминал..
  • #6
    GG ( преди 7 години )
    Фокуса е достоен конглокент,само да разкарат аудио генератора за звук,куца му изпускателната система, и да подобрят окачването ,много вибрации влизат в купето..сравнен с Голф..Интериора е много по семпъл,..Голфа е доста класа над него там.Конглокенти са.
  • #5
    бобо ( преди 7 години )
    Единствено ме е яд че ползват пасивна система за 4х4-то. Фокус RS в това отношение се представя много по-добре.
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    С аромтизтаор тип "борче" нещаата ще паснат съвсем
  • #3
    A3 TDI ( преди 7 години )
    Super e Golfa
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бетон
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    PERFECT
fallback
Последни