IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura NSX, Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo се надпреварват до 240 км/ч (Видео)

Разликата между първия и третия на финала е 2,8 секунди

Acura NSX, Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo се надпреварват до 240 км/ч (Видео)

Социалната мрежа Drivetable, създадена от бившите водещи на Top Gear – Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей, пубикува видео, в което суперколите Acura (Honda) NSX, Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo се съревновават помежду си в ускорение от 0 до 241 км/ч (150 мили).

Acura NSX, Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo се надпреварват до 240 км/ч (Видео)

Автомобилите са тествани от бившия сътрудник на британските издания Evo и Car – Джетро Бовингтън, който сега работи в Drivetable. В неговите ръце най-бавен се оказа хибридът NSX, който разви скоростта за 17,8 секунди. Най-бърз бе Porsche 911 Turbo – 15 секунди, докато резултатът на Nissan GT-R e 16,9 секунди.

Acura NSX е оборудвана с хибриден силов агретат с мощност 573 к.с. В него влизат 3,5-литров туин-турбо V6, три електромотора и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч.

При Nissan GT-R задвижването е поверено на 3,8-литров V6 двигател и 6-степенна скоростна кутия с 2 съединителя. До 100 км/ч от място колата достига за 2,7 секунди, а максималната скорост е 317 км/ч.

Победителят в това съревнование Porsche 911 Turbo разчита на 3,8-литров мотор с 540 к.с, който работи в комбинация със 7-степенна роботизирана трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

Снимка и видео: Drivetable
 

0 от 500
  • #29
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поршето прилича на антика пред супер модерните японски бегачки, и така и върви на писта хахахаха. Да му сложат жартиери и да го пускат по линията на градски транспорт за тролей мухаха
  • #28
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тези,които правят копи пейст са швабчетата от великия японец.Всички модерни автомобилни технологии идват от Япония,германеца само копира или направо сключва договори с японски фирми да му доставят батерии и хибридни системи. То не е като да правиш двигатели на 1 век,които отново японците правят по-добре от германеца. Всички знаем,че тези спортни коли не са тролеи,а са за пътища със завои,където Нисана и Лексуса няма кой да ги изпревари.
  • #27
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако става въпрос за скорост,на клипа Ла Фери се подигра с Порше 911 турбо.Там Формула 1 си казва думата.Къде са Порше във формула 1 ??Само със драгчета на права отсечка за пред децата не става.https://***.youtube.com/watch?v=P_KBhYOeqWM
  • #26
    29 rate up comment 5 rate down comment
    До швабен.... ( преди 7 години )
    Дошо,колко пъти съм ти казвал да не коментираш неща,които не разбираш! Ако имаше нещо в пространството между ушите,щеше да знаеш,че концепцията на задвижването в двата автомобила е толкова различна/местоположение на двигатели,скоростни кутии,разпределение на тегла,системи на задвижване на четирите колела/,че практически нищо от единият не може да се приложи в другия!Но нали трябва да покажеш колко си невеж!
  • #25
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не всичко е скорост,и Данчо "ластика" от Миньор Перник може да спринтира по-бързо от Меси но..
  • #24
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Щом е ДВГ е бавен.За сега няма истински спортен ел автомобил,но в интернет гледах концепции-1000 киловата.Тва са почти 2000 коня и това е само началото.След 15-20 години *** тия коли ще се гледа катп на параходи.
  • #23
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    *** 7-8 секундни ГТР само с лаптопа няма..!!
  • #22
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    :) голяма работа станало, няколко минути с лаптопа в гтр и резултата наистина ще е потресаващ. Покажете ми 8 и 7 секудни поршета на драг, дайте да ги видим :). За писта няма да говорим при мощност на колелата от 1600к.с
  • #21
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    Голям страх да им пуснат Turbo S Facelift 580HP :))))))
  • #20
    5 rate up comment 8 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    ... и също така, не е Drivetable (?!? WTF), а е Drivetribe :)което разбира се щяхте да го знаете, ако тук се правеше качествен сайт за автомобили