IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи новата Camry от нулата

Седанът е изграден на платформата на хибрида Prius

Toyota направи новата Camry от нулата

Японският производител Toyota представи на автосалона в Детройт американската версия на новото поколение на седана Camry. По думите на главния инженер на модела – Масато Кастумати, при създаването на автомобила екипът му е получил възможност да започне от нулата.

Toyota направи новата Camry от нулата

В основата на последната генерация нa Camry е глобаната платформа Toyota New Global Architecture (TNGA). За първи път това шаси бе използвано при създаването на сегашния хибрид хечбек Prius, като то е в основата и на компактния кросоувър CH-R.

Разстоянието между двете оси при американската версия на Toyota Camry е увеличено с 50 мм в сравнение с това на предшественика. В същото време височината е намалена с 25 мм, а най-високата точка на капака е разположена по-ниско с 40 мм. По-близо до централната част е поставена шофьорската седалка, като всичко това позволява на Camry да постигне по-добър център на тежеста и да се увеличи възможността за регулиране на волана.

В Toyota са предвидили 3 силови агрегата за модела. Два са новите бензинови двигатели – 3,5-литров V6 и 2,5-литров с 4 цииндъра. Вторият двигател е в основата и на хибридната версия на новата Camry. При нея скоростната кутия е вариаторна, докато при бензиновите модификации се разчита на нов 8-степенен автоматик.

Техническите характеристики на агрегатите не се разкриват, но японците твърдят, че хибридната модификация ще бъде с най-добрия разход на гориво в своя клас. Всички версии са оборудвани с модерни електронни асистенти на водача и системи за безопасност.

Сред тях са функция за предупреждение от опасност от челен сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, адаптивен круиз-контрол, система за следененалентата на движение, функция за превклюване на светлините от дълги на къси, система за следене на мъртвите зони, а също така и функция, която предупреждава шофьора за приближаващ се автомобил при движение на заден ход.

Моделът е оборудван и с нова мултимедийна система - Toyota Entune 3.0. Комплексът включва навигация, точка за достъп Wi-Fi, а също така и възможност за обмен на данни със смартфона или таблета на собственик. За седана е предвидена и аудиосистема JBL, както и проекционен дисплей и 7-инчов екран на бордовия компютър, вграден в предния панел.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #16
    10 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Който отиде в Америка и по-точно в NY ще види,че това е най-често срещания модел по улиците въобще!Защо ли?Защото американците разбират от автомобили!
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До въшката с Баварец ( преди 7 години )
    Ти докога ще тровиш хората бе? Кой го такова какво караш и какво продаваш? Продал си на майка си килотите за толкова пари. Или някой от твоите приятели гейове са къпили защото твоят "ДЖИП" спечели ГЕЙ автомобил на годината. Админите разкарайте този *** дето го таковат наляво и надясно с пари или без. Аман бе *** и родотстъпник.
  • #14
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В момента дори Хюндай има по-хубав волан....
  • #13
    5 rate up comment 16 rate down comment
    bmw435i ( преди 7 години )
    Prodadoh go za 36 hiliadi evro.Na takava cena niama6e kak da otkaja,vse pak be6e na 4 godini.6te vidim koia 6te e novata perla.V garaja si triabva da imam djip za da gledam ot visoko mravkite.BMW to 6te go zadarja dokato doide Teslata prez 2018.A za djipa hvarlil sam oko na novotp Disco 5
  • #12
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И най-мъдри мисли да напишете тук, ако са на маймуница...нищо не струват!
  • #11
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Brat4et za kolko prodade Raindja.Tuk v bg ima edin kato tvoia zelen no s po-malko extri i mu iskat 55 bona,no e dizel
  • #10
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Кодошо ( преди 7 години )
    Спорят двама оризаре: тва на снимката 100% е лакмус, не трошота е - казва другия, лакмус е, трошота е ... и така докато един мъдър човек им казал:Все е в ориза,еднакви са ама едното е с надценка за балъци! Ха ха ха!
  • #9
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    караш лексус - поддържаш тойота! перфектната лека кола!
  • #8
    14 rate up comment 29 rate down comment
    до фолк с ... ( преди 7 години )
    Защото само х'американците могат да харесат и купят подобен лъскав чайник с голям комарник отпред. Като чета нещата,които твърдят,че са подобрили си представям какъв неуправляем леген е настоящият им модел.
  • #7
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Фолк с ваген ( преди 7 години )
    Ех, защо само в САЩ?П.с. до господина в БМВ-то. Пишимна кирилица бе, в кой век живееш?! Караш скъпа кола, а не можеш една кирилица да инсталираш.