IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vоlkswagen се съвзема от "Дизелгейт"

Групата отчете най-големия си пазарен ръст от 2014 насам, истинският отличник е Skoda

Vоlkswagen се съвзема от

 

Глобалните продажби на групата Volkswagen са се увеличили със 7.1 на сто през октомври - първият сериозен ръст за компанията след разгарянето на прословутия "Дизелгейт" миналата есен. Съживяването за концерна идва най-вече благодарение на истинския скок в Китай и на стабилно растящото търсене в Европа.

Vоlkswagen се съвзема от

 

 

Някои анализатори побързаха да изтълкуват тези резултати като знак, че негативните ефекти от скандала вече отминават. Директорът по продажбите на VW Фред Каплер се задоволи да коментира, че "увеличените доставки ни правят оптимисти, че ще можем да се справим със задаващите се предизвикателства".


През септември групата Volkswagen, която обхваща 12 различни марки, е пласирала 947 600 автомобила. Най-голям е ръстът в Китай, водещия пазар на VW, където продажбите са се увеличили с 20%. В Европа нарастването е 6.3 на сто, в САЩ е отчетен лек спад, а в Южна Америка сделките са се свили с внушителните 41 на сто (най-вече заради спада от 59% в Бразилия).


В рамките на групата истинският отличник е Skoda, с 14 на сто ръст в продажбите за месеца. Seat отчита малко над 8% увеличение, благодарение най-вече на пазарния дебют на първия си SUV - Ateca. Самата марка Volkswagen расте с 6.7 на сто, а Audi - с 1.2 на сто.

Общо за първите девет месеца концернът е продал 7.6 милиона автомобила.

 

Тагове: skoda audi volkswagen seat
0 от 500
  • #4
    25 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Забрави да се похвалиш с "46см бицепс" - основен източник на твоя "природен ум и шесто чувство за нещата" ... ;-)
  • #3
    7 rate up comment 35 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Първия, виж прав си за това.Аз карам ауди S8. Среднист съм ама Бог ми е дал природен ум който не може да се получи ей така.Дори и 1000 книги да изчетеш пак ще си си кух.Та ей за тва аз имам толкова успешен бизнес и съм по-богат от сигурно всички дето пишат тука.Защото имам природен ум и шесто чувство за нещата.И за това съм избрал и такава успешна марка като ауди.Нещата в живота са много свързани и всичко има смисъл това да знаете от мен
  • #2
    15 rate up comment 13 rate down comment
    До Дошо ( преди 7 години )
    Разбират хората и купуват,нали Дошко?
  • #1
    17 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еми качествени автомобили са в крайна сметка. Досега не съм видял глупав човек с алди или фв!!!! Качеството на автомобила съвпада с кареството на водача!