IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW изтегля 280 000 автомобила от пазара в САЩ

Възможната причина при всички тях е дефектна част в горивната система

VW изтегля 280 000 автомобила от пазара в САЩ

VW изтегля 280 000 автомобили от пазара в САЩ
VW Group обяви, че ще провде 3 отделни акции за изтеглянето на 280 000 бройки от Щатския пазар. Причината за мащабните сервизни операции се оказва възможен дефект в различни части на горивната система.

Най-голямата от трите кампании засяга около 143 214 автомобили от моделите на Audi Q5 и Q7. Засегнатите кросоувъри са произведени межу 2009 и 2012 г., като проблемът се среща предимно при дизеловите версии. Според данни на Националната администрация по безопасност на движението, съществува опасност фланецът на горивната капачка да се напука, което от своя страна би могло да доведе до изтичане на гориво.

Втората по мащабност акция включва едни от най-продаваните модели на VW Group - Golf SportWagen и GTI. Тук при повече от 110 000 от моделите, произведени в периода 2015-2016 г., е открит проблем с всмукателната помпа в резервоара.

Последната трета акция на немицте засяга най-малко превозни средства. 28 249 екземпляра от моделите Audi A6 и A7, напуснали поточната линия между 2012 и 2013 г. имат дефектен горивопровод.

Независимо от модела и открития дефект, дилърите на германския концерн в САЩ ще заменят проблемната част с друга по-нова.

0 от 500
  • #14
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако бяха с гаранция колкото на останалите - по 5-7 години щяха да са в гаранция.RRE435i - най-големия *** на сайта.
  • #13
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не са обгрижвани,а са принудени от органите в САЩ.Иначе щяха да извършат такава сервизна акция и в ЕВРОПА. А и с тая гаранция техната всичко е "извън нея".Обгрижване на клиента е това, което правят от хонда и тойота - автомобили на по 15 години се викат за смяна на потенциално слаб елемент.Сервизните акции на ВАГ са правени ВИНАГИ, само когато няма на къде да мърдат - както с DSG-то в Китай например. Само там направиха сервизна, защото ги осъдиха, а цял свят пищи от тях нали?
  • #12
    5 rate up comment 24 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Tova se kazva grija za klienta.Koli otdavna s minala garancia no obgrijvani ot Audi kato novi.Evala za tova VW Group e imperia
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    шофер.....
  • #10
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е46, голям си шефер.....Марш в 1ви клас !!!
  • #9
    10 rate up comment 25 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Да не забравяме милионите хора убити от таката.Колите на жълтурите се палят и взривяват а да не говорим за шоферите на японски автомобили дето газят деца по пътеките и тротоарите.
  • #8
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    да де - евентуален проблема при японските тоалетни - първо убиват хора, после ги съдят за прикриване на дефекти и чак след това се сещат да много милионни сервизни акциидошо - праиш ли разлика ?не няма как иска се интелект0 а при теб това липсва !
  • #7
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Те на тия в САЩ не им останаха движещи се по улиците автомобили ХАхАХАХАХсмях за най-големите трошки и лъжци в света.
  • #6
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тея още ли не са ги закрили! ЗАКРИВАЙ СЕЛСКАТА МАРКА!
  • #5
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Че не стават за нищо е ясно и на малките деца. Питам се обаче кога и в Европа ще проведат някоя сервизна акция? Защо само в САЩ? Или може би защото в САЩ бият по ръцете а тук галят с перо! На наглеците ВАГ в Европа всичко им се прощава. Дори и глоби за манипулираните автомобили няма да платят. Смятайте до какви нива на корупция се е стигнало. На ви демокрация и толеранстия да видите за какво става на въпрос!