IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-високооборотните двигатели на планетата

Отличникът е Ariel Atom, а изненадата - модел на Honda

В наши дни и производители, и клиенти все повече се вълнуват от това да имат достъпен рано въртящ момент, така че автомобилите да потеглят колкото е възможно по-енергично. И сякаш позабравихме, че едно време доста повече ни интересуваше докъде може да стигне двигателят в развъртането си, може ли да звучи като болид от Формула 1, когато го изцедим доклай. Този списък идва да ни напомни, че високооборотният двигател си има своя неустоим чар.
  
  
Автомобилите с най-високооборотни двигатели (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #57
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Продължават да ме трият, а аз продължавам да питам големите жълти глави:-Дайте примери за високооборотни Чингитайски двигатели, с голям обем! Нещо 3, 4, 5, 6, 7, литрово, V8,V10,V12...Айде дайте, знаем че сте силни хейтъри, но подлплатете приказките с факти!Дайте и големи спортни успехи на Чингитайците, някъде в нещо!?!
  • #56
    11 rate up comment 24 rate down comment
    ///M Power ( преди 7 години )
    Батковци :))Когато в Германия са правили самолети, автомобили и радио-техника, в Япония по същото време върховата технология е била лък, стрела и самурайски меч. История и факти :)А иначе сериен автомобил с характеристиките на ///М може да си позволи само БМВ, поради разполагаемия финансов ресурс
  • #55
    2 rate up comment 20 rate down comment
    kretini ( преди 7 години )
    За момента до 22000/об. не е проблем за нито един производител. Изключение прави само дезмодронното задвижване на Дукати или гения на сеньор Седичи :))) С тази концепция двигателя няма лимит на оборотите, може да се развърти до саморазрушаване.
  • #54
    25 rate up comment 9 rate down comment
    историята... ( преди 7 години )
    Ние 2 пъти сме им били съюзници и двата пъти сме го отнасяли. Колко трябва да сме глупави, за да продължаваме да сме им слуги и пак да сме от губещата страна. Не народ, а *** е казал поета и е бил прав. Само за пример ще ви дам животните. Никое животно не се спъва в един и същи камък 2 пъти. може да се спъне веднъж, но втория път ще го заобиколи. Ние сме по-зле и от животните.2 пъти се спъваме, а сега следва третия. Както и да е,немците се доказаха,като некадърни инженери и павтопроизводители!
  • #53
    26 rate up comment 4 rate down comment
    историята... ( преди 7 години )
    Немците 2 световни войни разпалиха, избиха милиони хора, но не успяха да завладеят Европа. Третият им опита май ще е успешен. Без война, а с икономически средства завладяват всико и се натстаняват, като кърлеж в държавата и смучат и смучат. Само забележете колко предприятия и цели промишлености бяха изкупени и закрити от германците. Химическата например. Та в момента германците завладяват Европа с икономически средства. Англичаните не са глупави и си биха камшика.
  • #52
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С две думи най-високооборотни и бързооборотни двигатели правят японците и италианците.Това е една от причините да харесвам японски коли.
  • #51
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За всички тестове вишисте! За всички тестове излезли от немска медия и от приближена до немските. Ако не знаеш са цели групи международни медии с център Германия. То подкупи ли не бяха, то АДАС ли не беше то какво ли не. А дизелгейт беше капака на всичко. Толкова ли си сляп, неук и глупав, че не виждаш как германците със задкулисни действия сриват не само автоиндустрията на останалите държави и се настаняват техни фирми, които изкупуват и закриват всичко.Те са машата на хАмериканците!
  • #50
    29 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японските коли във всяка дисциплина са най-добри - най-красиви, най-луксозни модели, най-модерни, най-технологични,най-бързи. Който каквото търси го намира при Лексус,Инфинити,Аглока,Тойота,Хонда,Субару и др.
  • #49
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За кои точно подкупи и нагласени тестове става въпрос "г-н Вишист" факти или просто поредното лаене против нацията дала най-много в това отношение.Безспорно японския автомобил е много надежден,но стигаме до среден клас и след това ми се губят.По коя от всичките немски марки ще хварляш камъни-Мецедес,Б.М.В.,Ауди,Фолгсваген-коли доказали се от най-нисък клас до "Супер Автомобили".За Порше мисля че думите са излишни.Така че преви да даваш дипломи толкова лесно вземи ти да си извадиш една.
  • #48
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо Поп ( преди 7 години )
    "Дайте и големи спортни успехи на Чингитайците, някъде в нещо!?!"По-скоро във всичко са първи. Справка - "Дакар", рали шампионатите, особено 90те. За мотоциклетния спорт изобщо няма смисъл да си говорим. Във ф1 и Льоман сериите също ... Друго остана ли?