IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

На второ място е Suzuki, а на трето - Kia

В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)

Консултантската компания J.D. Power and Associates проведе проучване сред собствениците на автомобили във Великобритания, което показва, че най-надеждната марка е Skoda. В допитването са участвали 13 000 британски шофьори, сдобили се с нова кола през периода 2013-2015 г.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка
В рамките на изследването те е трябвало да съобщят за основните проблеми, с които са се сблъскали през последните 12 месеца на експлоатация на своите автомобили. В списъка са включени 177 технически неизправности, разделени в общо 8 категории – двигател и трансмисия, дизайн, комфорт, система за управление, мултимедия и навигация, седалки, системи за подгряване и вентилация, както и интериор.

В крайна сметка всяка марка е получила индекс, който се изчислява на броя повреди на 100 автомобила. При Skoda той е най-нисък – 66, докато средният резултат за всички производители е 113. Така чехите за втора поредна година са лидер в класацията за надеждност, като два от моделите на марката – Fabia и Yeti, печелят първите места в своите сегменти.

На второ място с показател 79 е Suzuki, а в първата петица влизат още Kia – 80, Vauxhal – 90, Peugeot и Volkswagen – 92. Средният резултат за цялата автомобилна индустрия е 113, като той е по-добър от този от миналата година.
В Англия обявиха Skoda за най-надеждна марка (Пълната класация)
Любопитното е, че луксозни марки като Mercedes-Benz, BMW и Audi са на дъното на класирането. За трите марки средният показател е 160, като най-лош е този на Audi – 170. По-зле са единствено заемащите последните 2 места в класацията Dacia (174) и Land Rover (197).

Снимка: Skoda

Тагове: j.d.power and associates
0 от 500
  • #12
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Лео ( преди 7 години )
    Че какво му е на Ситроена Последната С5 бие по надеждност (да не говорим за комфорт) Немските "премиуми"
  • #11
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Точно за Ситроен не ми говори, имам приятел които работи в сервиза на Ситроен. Не мисля, че нещо може да се разваля повече от Ситроена.
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Всеки производител си има добри и лоши модели - пример е Пежо 406 и скапания му наследник 407. Голф 5 е по-дуракоустойчив и от 4-ка и от 6-ца. Форд фиеста MK5/фюжън са далеч по здрави от набора си - Мондео MK3. Мерцедес W124 срещу W210 - за разликата между двата може да се напише трилогия!
  • #9
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Рено, Фиат и Форд се чупят по рядко от Ауди, БМВ и Мерц....или има нещо объркано... Или тези, които робуват на марки и хвърлят торби с пари за *** трябва да се замислятот личен опит като имал 7 автомобила от 6 различни марки за последните 18 години мога със сигурност да кажа ,че Ситроен е по здрав от Ауди, Рено и Опел и не по лош от Тойота .В крайна сметка всичко зависи от това как се грижиш за колата и как е поддържана преди "новия внос"
  • #8
    17 rate up comment 21 rate down comment
    черно на бяло!!! ( преди 7 години )
    Volkswagen e по-надежден от Toyota,Nissan,Mazda,Honda u Huyndai!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е да ама на Дошо му стиска да пише всеки път с един и същи ник за разлика от другите Хаха ТОГАВА КВО ДА КАЖЕМ ЗА РРЕ С3.НАЙ-ГОЛЕМИЯ В ТОЗИ ФОРУМ
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Истината ( преди 7 години )
    е, че тези консултантски агенции, започнаха да работят на поръчка. Някой си поръча проучване и то му се прави срещу съответната цена.Питали 100 човека по телефона и проучването е готово. А как са ги избрали тези хора, ако изобщо са се обаждали на някой? Най-лесното е да отида и да видя сервизната история в сервиз на Шкода примерно. Избирам си 100 човека, които са правили само обслужване без никакъв ремонт (колкото и трудно да е това при ВАГ) и им се обаждам. Толкова е просто...
  • #5
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауди не може да е на дъното. Вярно окачването се разпада за норматив и цената е майка си и баща си, но пък е повреда само по един показател, как г докарват до над 100 не е ясно!
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тук е пълната класацияhttp://goo.gl/xh912cШкода, сузуки кия, опел..са на първите места.Ланд Роувър, Дачия, Ауди, Бмв и Мерцедес са на последните.
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е да ама на Дошо му стиска да пише всеки път с един и същи ник за разлика от другите