IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota GT86 получи V8

Двигателят е зает от Ferrari (Видео)

Toyota GT86 получи V8

С новия си спорен модел GT86 японската компания Toyota заложи на лека конструкция, прецизно управление и не висока мощност. Именно последното предизвика критиката от страна на феновете, но те така и не получиха заводска модификация с по-високи показатели. Тунинг компаниите обаче се възползваха от този пропуск на японците, като пуснаха редица подобрени версии на модела. Последната такава, разработена от Ryan Tuerck и Gumout, е нещо наистина специално, тъй като използва двигател на Ferrari.
Toyota GT86 получи V8
Автомобилът е все още в процес на разработка, но все пак е ясно, че оригиналният хоризонтален мотор с обем 2,0 литра и четири цилиндъра е заменен от V8 двигател.

Агрегатът е Ferrari F136, като е познат от редица модели - F430, California, 458 Italia. Той има няколко версии с различна мощност - от 390 до над 600 к.с., като доработчиците не съобщават на коя точно са се спрели. Най-вероятно това е модификацията от модела California, тъй като при него моторът е поставен в предната част на шасито - като при GT86, което улеснява замяната.

Атмосферният мотор на Ferrari, който се поставя и в модели на Maserati, вероятно ще получи и допълнителни доработки. Запознати твърдят, че мощността му за този проект ще бъде около 600 к.с., или тройно повече спрямо стандартна Toyota GT86.

Ryan Tuerck и Gumout не разкриват нещо повече. Очаква се автомобилът да бъде завършен по-късно тази година. Очаквайте подробности.

Тагове: ferrari toyota gt86
0 от 500