fallback

Турски мотоциклетист постави световен рекорд за скорост

Кенан Софоглу успя да развие 400 км/ч на мост

Турският състезател Кенан Софоглу постави световен рекорд за скорост със сериен мотоциклет, след като успя да развиве 400 км/ч. Това е с 9 км/ч по-бързо от предишното му постижение, поставено през 2012 г.За поставяне на рекорда бе изпозван новия мост Осман Гази в залива на Измит. Турчинът управляваше мотоциклет Kawasaki Ninja H2R, който не е претърпял никакви съществени модернизации и не бил оборудван със спортен пакет. Единствено компанията Pirelli е направила специални гуми за мотора, а от Elf са предоставили специален бензин, който повишава конските сили.Самият Софоглу е бил облечен в изцяло кожен комбинизон, поздобряващ аеродинамиката. Пилотът е имал за задача да достигне 400 км/ч за 30 секунди от стартирането си, но той е успял да го направи за 26 секунди.Постижението на турчина обаче не е записано в Книгата на рекордите Гинес, тъй като по време на поставянето му не са присъствали наблюдатели на организацията със съответното специално измерително оборудване.Снимка: Facebook 

Тагове:
fallback
  • #5
    turbo ( преди 7 години )
    *** бензина дето са забъркали от Elf,*** чудото...тоя мотор мах скорост му е 330км/час...Да вдигне 400 без тунинг...От къде да си поръчам 10л. от тоя вълшебен бензин???
  • #4
    karutsar ( преди 7 години )
    Този аркадаш се е прекарал качествено.Вдигнал до 400км/ч без да покани представители от ГИНЕС.И за какво вдига до 400км/ч да го пита някой.Глупаво донорче.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    яваш бе аркадаш
  • #2
    napalm ( преди 7 години )
    Аферим!!!
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    Караш си вейрона с 400, а някъв гастарбайтер ти присветва къси-дълги, да се махнеш от пътя му ...Е тва живот ли е кажи ми?
fallback
Последни