IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадат ти колата, полицията я намира. И главоболията започват

Българин не може да докаже, че краден автомобил е негов

Крадат ти колата, полицията я намира. И главоболията започват

Пореден абсурд с марка "Made in Bulgaria". Полицията открива откраднат автомобил, но собственикът му не може да докаже, че е негов, въпреки че разполага с всички документи за това.
Крадат ти автомобила, полицията я намира - това е само началото на главоболията
Васил и автомобилът. Снимка: BTV

Историята започва още преди 3 години. Тогава 37-годишният Васил Василев си купува лека кола от Германия. Кара я едва няколко месеца, след което тя изчезва. "Отидох на работа и след като си тръгнах - видях, че колата не е на обичайното място, където я спирам. Подадох сигнал в полицията и се оказа, съответно, че колата е открадната", разказва той пред BTV.

Васил си взима друг автомобил, защото не вярва, че откраднатият някога ще бъде открит. Изненадата идва през месец май 2015 г. Полицията открива автомобила, но изненадата не е точно приятна.

"След година и половина, за мой късмет, колата е намерена. Но пък до ден днешен, цяла година след намирането на автомобила, не мога да я взема, тъй като няма достатъчно доказателства, че тази кола е моя собственост", разказва Васил.

Той предоставя всички необходими документи, доказващи, че автомобилът е негов. Дори посочва външни белези по колата, които съвпадат с белезите по открития автомобил. Оказва се, че идентификационният номер на колата съвсем съзнателно е заличен. Най-вероятно от крадците. А според полицията - това е единственото доказателство за собственост.

От полицията потвърдиха, че не могат да върнат автомобила на Васил, докато не разчетат заличения номер. Трябвало да се извърши специална експертиза.

"Това не означава, че господин Василев няма да си върне автомобила никога. Може да си получи автомобила, след като бъде извършена една експертиза за идентичност - скрити номера... Номера, поставени от завода, за които ние все още не знаем", обяснява началникът на 5РПУ комисар Николай Василев.

От полицията са изпратили официално запитване към производителя на автомобила в Германия. Кога ще отговорят от там - никой не знае. В това число – и шефът на районното: "Поне аз лично не мога да Ви кажа кога ще бъде предоставена тази информация. Не бих могъл да Ви отговоря какво ще стане с тази кола. Надявам се всичко да завърши нормално. Да се установи идентичност и г-н Василев да си получи автомобила".

На това се надява и Васил, който първоначално очаквал всичко да приключи в рамките на 2-3 месеца.

Още новини четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой , ако ми открадне колата и след това, да го пипна само ..... Ще му се иска да не се беше раждал на този свят!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гошо ( преди 7 години )
    406 е страхотен автомибил
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Tova e Pejo.
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Алоу "авто маняците" това на снимката е Пежо 406 ;)
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Абсурдистан ( преди 7 години )
    Има и други абсурди в Абсурдистан. На брат ми му откраднаха колата. След седмица я намериха и му я върнаха, почти без проблеми.Месец по-късно, когато отива за бизнес среща в Буглокещ, го спират на границата и му конфискуват колата, защото я бил откраднал. От самия себе си!!! Близо половин година се разправя с тези ***, за да докаже, че колата е негова.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    *** до някое районно и виж за какво става въпрос, кой каквото му е трябвало си го е взел, не е необходимо да ми вярваш. В България милиционер и престъпник често са едно и също, а малкото свестни пролет не правят.
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо да бързат, като може да остане в полза на полицията!А и германците са едни смотльовци,каквито няма никъде.Книжката ми е немска.Прибрах се в БГ и исках да си изкарам българска.Трябваше да направят запитване до Германия за валидността и истинността на книжката ми.Имам познат в КАТ,който веднага прати писмо до немските власти.Това е специална поща,която до 3 дни пристига.Немците трябва да потвърдят получаването му.След няколко обаждания потвърдиха,а след 3 м.отговориха,че книжката ми е валидна
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой полицай си я е харесал.
  • #4
    29 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преди много години ми откраднаха един телефон, който после се намери. 6 месеца стоя в РПУ-то, защото се "водело следствие". След като след много опити успях да си го изпрося от тях, установих, че е ползван от някой полицай. В указателя имаше номера в милиционерски тип "ПЕТРОВ", "ИВАНОВ" и подобни.
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Опоскана ще рече ОКРАДЕНА!Лично съм наблюдавал как на паркинга,който се намира до сградата на СДВР на бул. Стамболийски,където се поставят и точно такива коли-намерени откраднати,иззети и т.н,четиридесет минути един ***,който беше паркирал там,потроши една чужда кола,защото го била затворила,а собственикът й го нямаше наоколо.В същото време,докато я блъскаше и риташе,на двадесет метра,групичка от петима милиционери,стояха и нищо не предприеха.И оня си тръгна, като мина покрай милиционерите