IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-добрите коли

Subaru и Toyota печелят в по две категориите

Американци избраха най-добрите коли

Американското издание Consumer Reports избра най-добрите автомобили на 2016 г. В класацията са включени само модели, представени на местния пазар. Те са избрани по няколко критерия, включително безопасност (по резултати от краш-тестове), оценки на купувачите и резултати от собствени изпитания.
Американци избраха най-добрите коли
При субкомпактните модели на първо място е Honda Fit, известна в Европа под името Jazz. Това се оказа и най-достъпният като цена автомобил в класацията. В САШ той може да бъде купен за 19 000 долара.

При компактните автомобили на първо място е Subaru Impreza, който в САЩ се продава в две версии – хечбек и седан. Новото поколение на модела разполага с 2,0-литров „боксер”, развиващ 152 к.с. и вариаторна трансмисия Lineatronic.

Машината е похвалена за отличната си управляемост, системата за задвижване на четирите колела, интуитивното разположение на уредите в салона, голямото пространство, обемния багажник и системите за безопасност.
Американци избраха най-добрите коли
Първо място при моделите със средни размери заема Toyota Camry. Ползващият се огромна популярност в САЩ седан нееднократно е попадал в класацията на Consumer Reports, като основното му предимство е, че е един от най-надеждните автомобили в класа си.

Победител при големите седани е Chevrolet Impala. Читателите на изданието високо оценяват неговите динамични характеристики, както и големия комфорт, който осигурява салонът на автомобила.

За най-добър спортен модел на цена до 40 000 щатски долара американците са избрали лекия роудстър Mazda MX-5. Машината печели симпатии заради удоволствието, което носи при шофиране.
Американци избраха най-добрите коли
Всъдеходите са разделени в 3 категории. При компактните първи е Subaru Forester, а при тези със средни размери - Kia Sorento. В премиум класа печели Lexus RX, който е и най-скъпият модел в цялата класация – 51 000 долара.

На първо място при пикапите е Ford F-150, а при минивановете победител стана Toyota Sienna.

Снимки: Honda, Subaru, Toyota
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #6
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като статията била нагласена проверете дали тези коли са реално продавани добре там!Ако изброените коли са едни от най продаваните в класовете си, защо и да не имат висока оценка от собствениците?Не си мислете че хората не ровят, не пробват и не се интересуват преди да купят нова кола!!!
  • #5
    10 rate up comment 27 rate down comment
    само преди 2 дни ( преди 7 години )
    имаше един спор за валидността на даните на Consumer Reports в друг материал.Мисля,че след тази класация би трябвало да стане ясно и на слепите,че Consumer Reports са платени лобисти на "жълтите"автомобили в САЩ. Липсата дори на един европейски автомобил издава не само лош вкус,но и дълбока провинциалност и простащина!Класация за бедни латини и афроамериканци,които трябва да имат някакво удовлетворение от единствената им възможност да карат евтини и грозни автомобили.
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    Интересно , преди се радваха и на Порш , все пак е най надеждната германска марка .
  • #3
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Класацията ще стане "адекватна" когато на първите места са вагините ;)
  • #2
    34 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    вагенския фен хвана хемороиди от тази статия хахахахахаха
  • #1
    34 rate up comment 11 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Няма кво повече да добавим към тази абсолютно адекватна класация.