IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелгейт ли? Всички марки на VW Group с ръст през април

Класацията за продажбите на нови автомобили в Европа

Дизелгейт ли? Всички марки на VW Group с ръст през април

Разразилият се през есента на миналата година скандал с дизеловите двигатели на VW Group не се отразява на търсенето на предлаганите от концерна автомобили в Европа. Статистиката на Асоциацията на европейските автомобилопроизводители (ACEA) сочи, че германският концерн продължава да бъде лидер на пазара, като всичките му марки отбелязват ръст през месеца.
Дизелгейт ли? Всички марки на VW Group с ръст през април
Снимка: Ройтерс

Продажбите на VW Group през април достигат 321 286 автомобила, което е с 5,4% по-добър резултат спрямо април на миналата година и дава съществена преднина на концерна пред втория в класацията. Увеличение е записано и за четиримесечието, но въпреки това се забелязва спад от около 1% при пазарния дял на концерна и за двата периода.

Сходно е положението с всички марки на германския концерн, като спад се наблюдава единствено при бранда Seat и то единствено за четиримесечието.

С увеличение при продажбите си през април могат да се похвалят повечето автомобилни компании. Всъщност изключение правят единствено марките Land Rover, Lexus, Alfa Romeo, Dacia, DS и Mitsubishi, която също е в епицентъра на скандал с манипулиране на данните за разхода на гориво.

При автомобилите от премиум сегмента, лидер е марката Audi, която записва 74 648 реализации през април. Второто място с 69 948 продажби е за Mercedes-Benz, а третото остава за BMW - 64 329 продажби.

Подробностите вижте в таблицата
Дизелгейт ли? Всички марки на VW Group с ръст през април

Тагове: acea
0 от 500
  • #9
    21 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като гледам това е най-ниския ръст в класацията? Амааа нали е въпроса да се тръби навсякъде, че тия таралясници се продават много добре, та затова били добри.Важното е да прави реклама и балъците да плащат в сервизите, че иначе икономиката загина ей!Хонда - ръст от 35 %, Мазда - 29%, FCA - 16-17 %Амаа ние да похвалим селската марка, нали така Аутомедианти?
  • #8
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Айдън ( преди 7 години )
    Нормално - Дизелгейт показва, че VW мисли повече за клиентите си, от колкото за *** екологии. И без това масово се махат катализатори и филтри за твърди частици, не само у нас - на запад също, там дори услугата за махане на ДПФ е по-евтина, от колкото в БГ.
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Айде сега ( преди 7 години )
    Ами то и в Румъния най-много се продава Дачия, защо ли?тук целия европейски съюз стимулира ФВ и си е нормално да се купува най-много тук.Само не знам защо в Бг последно време се търси повече Ауди от БМВ и Мерц.
  • #6
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    още тази година VW ще задминат с много сериозен % койота !а самата койота , както още преди години написах тук след 2018г няма да съществува!те и в момента са надут до пръсване балон, но 2018 ще се спука с грандиозен трясък !
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    А тази класация световна или европейска е?
  • #4
    16 rate up comment 23 rate down comment
    VW VW VW VW VW VW ( преди 7 години )
    VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW
  • #3
    21 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И тоалетната хартия се продава много даааааа и еднодневки от великата корола
  • #2
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И тоалетната хартия се продава много
  • #1
    23 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    то освен дошо друг не се върза на тази партенка, за дизелгейт